Francesc Balagué, la Volta al món porta a porta

zermatt

La Volta al món port a porta és un projecte que va començar fa més de 10 anys, amb un bitllet només d’anada, de Barcelona a Fortaleza (Brasil). El què havia de ser un viatge de volta al món durant un any es va acabar allargant 16 mesos i canviant el rumb de tot el què seguiria des de llavors. Després del viatge el blog es va seguir alimentant amb altres viatges i experiències, com les rutes amb autocaravana.

Aquí­ explicava com aplicava la Teoria dels 6 graus de separació, què entenia per viatjar porta a porta i aquí­ la ruta inicial prevista (i aquí­ la visualització de la ruta final). En aquest post explicava l’equipatge per a un llarg viatge i “quan val fer la volta al món“.

Les FOTOS!!

D’aquest viatge en va sortir un llibre, desenvolupat a través d’una campanya de corwdfunding, que et pots decsarregar en PDF.

“El dí­a a dí­a puede ser un gran viaje, pero un gran viaje también puede ser tu dí­a a dí­a.
¡No dejes de viajar!

llibre volta al mónLa Vuelta al mundo puerta a puerta Autor: Francesc Balagué Puxan
Páginas: 212
Tapa: Rústica
Color: 4 tintas
Formato: 21 x 20 cm.
Diseño: Rosa Serra
Precio: Libro Agotado. Descarga el PDF: Descargar PDF
Un viaje de mil millas comienza con el primer paso Lao TseLos ojos son ciegos, se ve mejor con el corazón Antoine de Saint-Exupéry    Millor blog personal de turisme i viatges 2011


Ruta Baobab va començar sent un blog amb informació, recursos i enllaços sobre viatges, el plaer de viatjar. Però a mesura que s’anava concretant un projecte, un somni i unes il·lusions, es va transformar en el testimoni diari d’un llarg viatge. Mig en broma, mig seriosament, coincidia que feia trenta anys amb una etapa personal i professional que m’oferia les condicions idònies per a dur-ho a terme: comprar un bitllet d’avió sense data de tornada. Finalment va ser una volta al món durant 16 mesos.

La ruta, tot i que predefinida, s’aniria construint dia a dia i el què més m’interessava era poder anar coneixent persones que m’acostessin i m’ensenyessin la seva realitat, el seu territori i la seva cultura, basant-me en la teoria dels sis graus de separació, com explicava aquí­. A més a més volia conèixer institucions i entitats que es dediquessin al desenvolupament d’aquests territoris arreu del món. I alhora compartia la passió per viatjar, la filosofia i les inquietuds amb la gent de TrendTrotters.

Aquí­ vaig explicar alguns detalls “tècnics” d’un viatge d’aquestes caracterí­stiques: quant val fer la volta al món? i a través de les categories i enllaços del blogs he anat recollint informació sobre útils, transports, allotjaments, guies i llibres, planificar un viatge, notí­cies, bibliografia, etc.

Va ser un viatge que va començar en solitari però que volia compartir amb tots vosaltres i amb tothom que anés coneixent pel camí­.

Francesc Balagué

contacte: huggingbaobabs@gmail.com

Països visitats

Col·laboracions en mitjans:
Catalans pel Món 324.cat
La Vanguardia
Cadena SER
Maneres de viure Com Radio
RAC 1
UOC Ments Obertes

6 comments

 1. Marc

  Grí cies Francesc!
  Una web molt xula! Felicitats!

 2. Raul

  Hola francesc!

  som els de “Destinolos30” !! ens ha fet molta grí cia el fet que el teu viatge també coincideix amb aquesta nova etapa de complir els 30!!. He vist que el dia 4 feu la trobada a l’Altair…és una llastima ja que és el dia que comencem el viatge i per tant ens ho perdrem!! ens hagués encantat d’anar-hi i coneixer a tant viatger junt…
  Molta sort al teu viatge i ens anem parlant!
  Una abraçada!

 3. Cecili Buele

  Si no ho he llegit malament, hores d’ara ets per Huaraz! Vius al Huascaran! I a Iungai, cal recordar-se de qui deus tenir als teus peus, no? Gaudeix-ne a plaer!

 4. Jordà

  Engonga, engongaaaa!!!!
  Endavant campeón!!!!
  Una mega-abraçadaaaa…!!
  jordí .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.