Ruta Baobab va començar sent un blog amb informació, recursos i enllaços sobre viatges, el plaer de viatjar. Però a mesura que s’anava concretant un projecte, un somni i unes il·lusions, es va transformar en el testimoni diari d’un llarg viatge. Mig en broma, mig seriosament, coincidia que feia trenta anys amb una etapa personal i professional que m’oferia les condicions idònies per a dur-ho a terme: comprar un bitllet d’avió sense data de tornada. Finalment va ser una volta al món durant 16 mesos.

La ruta, tot i que predefinida, s’aniria construint dia a dia i el què més m’interessava era poder anar coneixent persones que m’acostessin i m’ensenyessin la seva realitat, el seu territori i la seva cultura, basant-me en la teoria dels sis graus de separació, com explicava aquí. A més a més volia conèixer institucions i entitats que es dediquessin al desenvolupament d’aquests territoris arreu del món. I alhora compartia la passió per viatjar, la filosofia i les inquietuds amb la gent de TrendTrotters.

Aquí vaig explicar alguns detalls “tècnics” d’un viatge d’aquestes característiques: quant val fer la volta al món? i a través de les categories i enllaços del blogs he anat recollint informació sobre útils, transports, allotjaments, guies i llibres, planificar un viatge, notícies, bibliografia, etc.

Va ser un viatge en solitari però que volia compartir amb tots vosaltres i amb tothom que anés coneixent pel camí.

francesc balagué

contacte: huggingbaobabs@gmail.com

… sempre en ruta!

null

Vídeo de Ricard Espelt i Gemma Urgell
Entrevista Talkingabout després del viatge:

Altres col·laboracions en mitjans:
Catalans pel Món 324.cat
La Vanguardia
Cadena SER
Maneres de viure Com Radio
RAC 1
UOC Ments Obertes