Doubtful Sound, fiordland

Fiorland

A vegades, els arbres no ens deixen veure el bosc, i passa el mateix amb la pluja… si ens centrem en mirar de ben aprop, només veure’m les gotes i la pluja… Però si ens obrim i enfoquem una mica més enllí , podem descobrir un paisatge, que tot i la pluja, és espectacular!!

Sembla una tonteria però és així­. Aquest és un dels llocs on més hi plou de tot el món, i ni que no m’agradi la pluja és l’encant del lloc… i fa uns mesos estava a Atacama que és un dels llocs més secs del món :) Ara bé, com ja havia dit fa temps, si la fotografia es basa en la llum, i de llum (sol) n’hi ha poca, dons alguns paisatges no llueixen com podrien…

Fiorland Fiorland Fiorland Fiorland Fiorland Fiorland Fiorland Fiorland Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound

Com deia el guia, ”no rain, no waterfalls“ i evidentment, si no plogués així­, no hi hauria tantes cascades descarregant aigua per tot arreu… increí¯ble!!

Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound

I a més a més, vaig poder visitar una de les sobres d’enginyeria que més m’ha sorprès fins ara, una estació d’energia hidroelèctrica, Manapouri Hydroelectric Power Station, que aprofita el desnivell entre el llac Manapouri i el nivell del mar (178 m.) per canalitzar un desaigua i fer energia. Per fer-ho, van haver de foradar la muntanya, 10 km de túnels fins al nivell del mar, i 2 km de túnel-carretera cap a dins a la muntanya per instal·lar la sala de mí quines i les turbines… Ara, s’obté energia elèctrica neta sense parar.

Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound Doubtful Sound

El Doubtful Sound és un fiord, i amb el vaixell estí s tot el dia voltant per les entrades del mar, fins a sortir a mar obert… el capití , va avisar que veurí­em i viurí­em el que realment era el Tasman Sea, però que en aquelles condicions podí­em estar-hi una estoneta i prou… i quan el barco es començava a aixecar i bellugar, va girar, i vam tornar a les aigí¼es tranquil·les del fiord.

Doubtful Sound Doubtful Sound New Zealand (South Island)

La tornada, des de Te Anau (sud de l’illa sud) fins a Christchurch, va ser un plaer de carretera, amb uns llacs i paisatges espectaculars… fins parar al llac Tekapo. Vaig passar bastant fred a la nit, i resulta que la finestra de l’habitació estava oberta… i havia nevat tota la nit!!! Però esmorzar veient el llac i tot nevat, em va curar el refredat de cop.

New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island) New Zealand (South Island)

A Christchurch havia quedat amb la Kath i el seu marit, els meus contactes aquí­. Em van convidar a sopar un exquisit xai amb verdures i al dia segí¼ent passejada amb el petit Luke pel centre de la ciutat… veient les destrosses que el terratrèmol ha fet. A simple vista no es veu tot destrossat però molts edificis que han patit, els hauran de tirar a terra…

Christchurch Christchurch Christchurch Christchurch Christchurch Christchurch Christchurch Christchurch Christchurch Christchurch Christchurch

I després, a dinar amb la Txell i en Xavi, que també han estat voltant per NZ i hem coincidit aquí­. Passejada pel jardí­ botí nic i parlar, molt i molt de viatges (i en catalí  jejeje)! Una gran tarda amb ells!!!

4 comments

 1. Carles

  Hola Francesc, q tal?
  Pel que veig imagino que força bé, amb una mica de fred, però bé :P
  Em vaig endur una sorpresa al veure que havies coincidit amb la Txell i en Xavi, que bo!

  Encara et queda ruta per fer oi? Doncs nosaltres comencem el nostre viatge el 10 de novembre!! ja ho hem dit a les feines, familia, amics… i ja tenim també el bitllet d’anada. BCN-KATHMANDU. Començarem al Nepal, India, Sud-est asií tic, Austrí lia i NZ (de moment) però estem oberts a la improvisació :P i el més important no tenim presa que ja hem deixat força coses no anirem ara amb preses no? jeje parlant així­ sembla que ens sobrin els diners i no, no és el cas, però intentarem gastar poc i aprofitar couchsurfing o iniciatives similars.
  Estaria molt bé que poguessim coincidir, bé em faria moolta il·lusió clar que sí­, però ja es veurí  tot això.

  També ja tinc casi del tot enllestida la web del viatge: UnCambiodeAires.com a veure que et sembla :P

  Intentarem fer fotos com les teves que són realment guapí­ssimes!

  Doncs res més, segueix disfrutant que jo seguiré (de moment) llegint tot el que escrius.

  pd. et linkare cap a la web des d’algun modul que fare en plan web amigues per descomptat!

  Records!

 2. Rosa

  Doncs si que has hagut d’anar lluny per trobar una obra d’enginyeria tant curiosa, com una que tens a casa teva, a la Vall Fosca on també s’aprofita el desnivell i alhora es reaprofita l’aigua.

 3. Txell

  Doncs sí­, una gran tarda, plena de consells que tindrem molt en compte!!
  Thanks a lot!

 4. francesc

  Ostres Carles, quina bona noticia!! Molts anims amb els preparatius :) Jo tambe et posare l’enlla{ aqui al costat!!

  Gracies per la informacio Rosa, el que passa es que alla han hagut de foradar deu kilometres de tunel dins la muntanya per poder treure l’aigua al mar. Esperem que la Vall Fosca continui sent un paratge privilegiat…

  Si Txell, me n’alegro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.