Argentina, Uruguay, Brasil i l’aqí¼í­fer guaraní­

Vaig participar en un col·loqui a Bariloche sobre el futur de l’aigua, on es proposava un debat a partir del documental “Sed. Invasión gota a gota“, que exposa algunes problemí tiques pel futur de l’aigua potable, sent l’aqí¼í­fer Guaraní­ una de les fonts més grans del món d’aquesta riquesa. Podria abastir a tot el planeta, durant 200 anys… i evidentment, qui controli aquesta aigua en èpoques de sequera i escassetat, tindrí  poder, molt poder… i molts paí¯sos han començat a moure fils per tenir-hi un peu… o dos. Es tracta d’una gran reserva d’aigua dolça que ocupa territoris subterranis de Brasil, Argentina, Uruguay i Paraguay.


Font: Wikipèdia

Somos agua, el planeta tierra estí¡ rodeado de agua. Pero 3 millones de personas al aí±o mueren de sed o por beber agua en condiciones insalubres.
Sólo una de cada tres personas en el mundo tiene acceso al agua potable. El 97,5% del agua del planeta es salada. El 2,5% restante es dulce y estí¡ en proceso de pérdida. De este 2,5%, el 70 es utilizado para el riego agrí­cola, el 10 sirve a la industria, entretenimiento, usos municipales y domésticos… con el resto… con el resto producimos electricidad.

El Premi Nobel de la Pau, l’argentí­ Adolfo Pérez Esquivel, també dóna la seva opinió i visió sobre el tema.

A partir d’aquí­, es van exposar problemí tiques més locals entre els veí¯ns, relacionades amb la contaminació de l’aigua dels seus entorns, sent Bariloche una important zona de llacs i de paisatges espectaculars.

El documental es pot veure i descarregar sencer online aquí­.

Però només els 9 primers minuts són una bona sí­ntesi de la història…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.