Tana Toraja, Sulawesi

Tana Toraja - sulawesi

Tana Toraja, al centre de Sulawesi, és una zona molt caracterí­stica per les cases que tenen la teulada en forma de vaixell, Tongkonan. Però la seva mescla de creences i la seva concepció de la mort fan que una de les activitats estrella per ells (i els visitants per veure-ho), siguin els funerals.

Rantepao és el poble al bell mig de la regió que permet explorar tota aquesta í rea i just arribar a les 9 del matí­, el senyor de l’hostal Wisma Maria, ens diu que si volem, fa un dia que ha començat una gran cerimònia de funeral i que la podem anar a veure. Normalment, les grans cerimònies com aquesta tenen lloc al juliol i agost, rarament al gener.. però hem estat de sort i veiem una de les més grans de l’any que durarí  5 dies. I com que és curiós i llarg, ho explico en un altre article.

Com a Tentena, aquí­ també es poden veure les diferents tombes i sepultures pels difunts… a les roques, als arbres, etc. i sovint, hi posen un ninot de fusta, Tau-Tau (com un titella) que simbolitza la persona morta. Però com que els robaven per vendre de souvenir, ara en quedne pocs, i la majoria els conserva la famí­lia a casa.

Temps també per visitar una escola, que tot i tancada mostrava la simplicitat de l’aula, i com un nen traginava encara l’í bac a la motxilla :)

Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi
Tana Toraja - sulawesi

La regió és increí¯ble i llogar una motoreta i voltar pels poblets, veient altres formes de tombes a la roca, camps d’arròs i caminets és impressionant. A un poble, uns nens ens van parar per fer-nos un xou artí­stic que estaven assajant i vam ser els seus espectadors de luxe per un dia, un ball de pompoms i cantant el jingle bells en indonesi!! I sense demanar-nos res a canvi, el seu orgull era que nosaltres ho haguéssim vist, i el nostre, veure-ho i compartir somriures amb ells.

Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi

Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi

La visita al mercat, mereix un article a part :)

Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi Tana Toraja - sulawesi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.