El Sol arreu del món

El Sol és una estel situat al centre del sistema solar. El sol és un símbol principal en la majoria de cultures. Pot ser un principi masculí, com a la majoria del Mediterrani, o femení, com a l’Àsia, per exemple. Sol tenir relació amb el gènere que té la paraula en cada llengua.

Simbolitza la llum i el poder. En l’alquímia es relaciona amb l’or i s’escriu com un cercle amb un punt enmig (el mateix signe que a l’astrologia).

En molts indrets va ser venerat com un déu. A Egipte era Ra i va ser el primer culte monoteista. Al panteó de la mitologia grega era Apol·lo. També és una divinitat important a les cultures precolombines d’Amèrica. (wikipedia)

És difícil veure una sortida de sol més espectacular que una posta, però quan això passa, aquell dia s’ha d’aprofitar… serà un dia especial segur!

Crec que durant el viatge, m´he llevat més vegades a les 5 del matí per veure sortir el sol que no ho havia fet mai en 30 anys; a cada país, ciutat o poble, hi ha un lloc on veure la sortida del sol!!
I aquí en recullo dos moments molt concrets i espectaculars. El més recent, la foto de dalt de tot, a la platja de Sanur, a Bali (Indonesia). L’escull de coralls protegeix la platja que és com un llac i reflexa els núvols d’una manera increïble.

Bali, Indonesia

Una altra sortida espectacular, i que va costar el seu esforç (pel fred, vent, neu i caminada) va ser al peu de Las Torres del Paine, Patagonia Chilena. Per un costat aquest cel rogenc i per l’altra, la llum taronja començava a il·luminar les tres Torres.

Però com he dit, sovint les postes de sol són més espectaculars, i un moment gravat de tot el viatge és aquesta al bell mig del desert d’Atacama (també a Chile).

Atacama

4 comments

 1. Txell

  IMPRESSIONANTS les fotos!!!
  A veure si nosaltres també podem col·leccionar-ne unes quantes ;-)!!!!!!

  Una abraçada Francesc

 2. marc

  Waw!!!!!!!!!!

 3. rits

  increïble! son precioses! moments que sempre quedaran amb tu

 4. francesc

  Moltes gràcies :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.