El Sol arreu del món

El Sol és una estel situat al centre del sistema solar. El sol és un sí­mbol principal en la majoria de cultures. Pot ser un principi masculí­, com a la majoria del Mediterrani, o femení­, com a l’Àsia, per exemple. Sol tenir relació amb el gènere que té la paraula en cada llengua.

Simbolitza la llum i el poder. En l’alquí­mia es relaciona amb l’or i s’escriu com un cercle amb un punt enmig (el mateix signe que a l’astrologia).

En molts indrets va ser venerat com un déu. A Egipte era Ra i va ser el primer culte monoteista. Al panteó de la mitologia grega era Apol·lo. També és una divinitat important a les cultures precolombines d’Amèrica. (wikipedia)

í‰s difí­cil veure una sortida de sol més espectacular que una posta, però quan això passa, aquell dia s’ha d’aprofitar… serí  un dia especial segur!

Crec que durant el viatge, m´he llevat més vegades a les 5 del matí­ per veure sortir el sol que no ho havia fet mai en 30 anys; a cada paí­s, ciutat o poble, hi ha un lloc on veure la sortida del sol!!
I aquí­ en recullo dos moments molt concrets i espectaculars. El més recent, la foto de dalt de tot, a la platja de Sanur, a Bali (Indonesia). L’escull de coralls protegeix la platja que és com un llac i reflexa els núvols d’una manera increí¯ble.

Bali, Indonesia

Una altra sortida espectacular, i que va costar el seu esforç (pel fred, vent, neu i caminada) va ser al peu de Las Torres del Paine, Patagonia Chilena. Per un costat aquest cel rogenc i per l’altra, la llum taronja començava a il·luminar les tres Torres.

Però com he dit, sovint les postes de sol són més espectaculars, i un moment gravat de tot el viatge és aquesta al bell mig del desert d’Atacama (també a Chile).

Atacama

4 comments

 1. Txell

  IMPRESSIONANTS les fotos!!!
  A veure si nosaltres també podem col·leccionar-ne unes quantes ;-)!!!!!!

  Una abraçada Francesc

 2. marc

  Waw!!!!!!!!!!

 3. rits

  increí¯ble! son precioses! moments que sempre quedaran amb tu

 4. francesc

  Moltes grí cies :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.