El sud de Tailí ndia i els sis graus de separació (2a part)

En Lek és un noi de la meva edat, que va estar treballant un any a una fí brica, 7 dies a la setmana més de 10 hores al dia i alguns dies més de 20 hores… fins que es va oblidar de què era una posta o sortida de sol!! i se’n va cansar… Després d’estalviar bastants diners va tornar al seu poble i va crear un allotjament ecològic, combinat amb la guia de trekkings per la selva. Va comprar una turbina hidrí ulica per fer energia elèctrica aprofitant el riu que hi passa pel costat. De fet, fa 15 anys, aquest riu es va desbordar, va matar a molta gent el poble i ell va sobreviure a les inundacions de miracle… Però ara, al vespre, al veure que era l’únic de la zona que tenia electricitat el feia sentir malament i ha decidit ampliar la turbina per fer més potència i compartir amb els veí¯ns. Alhora, va comprar la turbina a Anglaterra, de manera que fos senzilla i resistent i que ells mateixos la poguessin arreglar o els seus veí¯ns copiar i fer-ne de semblants…

Amb ell, en Mark, i 4 francesos més, vam passejar pels voltants de Kiri Valley, la cascada, la selva i el descens de tobogans naturals al riu!!

Kiri Valley Thailand

Kiri Valley Thailand Kiri Valley Thailand Kiri Valley Thailand Kiri Valley Thailand Kiri Valley Thailand Kiri Valley Thailand Kiri Valley Thailand Kiri Valley Thailand Kiri Valley Thailand Kiri Valley Thailand Kiri Valley Thailand Kiri Valley Thailand Kiri Valley Thailand IMG_0392 IMG_0430 IMG_0442 IMG_0445 Kiri Valley Thailand

Krung Shing Thailand Kiri Valley Thailand Kiri Valley Thailand

Krung Shing Thailand

En Mark, és un biòleg francès que ha vingut a casa del Lek amb un grup de turistes. Ell fa 25 anys que venia a Tailí ndia i ara ja casat i fillat aquí­, guia turistes per racons menys turí­stics (www.krabiautrement.com) i ens convida a casa seva a Krabi, on hi passem una setmana. A més a més estí  MOLT implicat amb els moviments ecologistes i de fet ell lidera SOS-Krabi. A Krabi, porta d’accés a unes de les illes més espectaculars de l’oest de Tailí ndia, s’estí  construint una carretera de manera que literalment, s’enderroquen unes muntanyes i turons, amb coves i restes prehistòriques, sense gaire miraments. La foto de la web és demolidora… Però un altre problema greu és la plantació d’arbres de latex, i com destrueixen cultius autòctons i fruiters, per omplir-ho tot d’aquests arbres, ja que el preu de la goma que n’extreuen és molt elevat. També engegarí  en breu un projecte per treballar amb els joves sobre temes de medi ambient, fer un tipus de revista per distribuir entre la gent local i turistes sobre les problemí tiques medioambientals.

Sos Krabi

Kiri Valley Thailand

1 comment

 1. Mark

  Hello Francesc

  Nice to read your kind words and see your nice picts. Many thanks to share information about us and nature.
  It shows that you still have in your heart and mind: the beautiful nature here and the beautiful moments spent together with Lek.
  The destruction of mountain has restarted again.. it is a disaster …!
  I’m about to launch a new campaign: “Shame on Krabi!”, I’ll keep you informed.
  The rain that falls a lot right now (a real flood!) slowed the progression of this horror!

  Good luck and thank you brother!
  Mark

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.