Arribada a Laos

De Chiang Mai a Laos hi ha unes 7 hores de minivan, creuant la frontera per Huay Xai. La majoria de gent, va directa cap a Luang Prabang però jo volia anar primer al nord, Luang Nam Tha. Des de Chiang Mai també hi ha molta gent que ve aquí­ només per renovar la visa thai i moltes agencies ja anuncien “visa express”. Amb 17 o 20 hores et porten a la frontera, creues a Laos i tornes a entra a Tailí ndia. Només entrar a Laos, costa 35 dollars americans, i un dòllar més si arribes entre les 4 i les 6 de la tarda, que és quan arriba la majoria que ve de Chiang Mai.

Fins a Luang Nam Tha són 4 hores més i la minivan et deixa a l’estació de busos, a 10 km del poble.
El lloc és molt xulo, tranquil i barat. S’han especialitzat en eco trekking i turisme sostenible, a diferencia d’altres zones de Laos. Llogar una moto és la millor opció per voltar pel teu compte, parar als diferents poblets o banyar-te al riu allí  on et sembli. La gent, ENCANTADORA!! í‰s una zona molt rural i tradicional, es fan les seves pròpies robes, etc. I tot i no parlar gens d’anglès i nosaltres res de Laos, ens fem entendre, ens conviden a casa seva, a te, …

Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos

Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos

Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos

Muang Sing és el poble més al nord, al mig del parc nacional Nam Ha, a uns 80 km de Luang Nam Tha. Dos dies de motoreta per la zona, i hostal amb aigua calenta per 1,5 € per persona, habitació privada! Arribem a la frontera xinesa i ja no podem seguir. A peu de carretera, menjant unes fruites, para un camió i dos joves amb scooter… Negocis tèrbols a peu de frontera, que la nostra presencia no interfereix gaire.

Un 80% de la població de Laos viu en entorn rurals, de l’agricultura, la ramaderia i el·laboració d’alguns objectes com teixits artesanals, paper de bambú o escombre de plantes seques… Molts passen hores i hores al riu, jugant, banyant-se, rentant roba, pescant, buscant minerals o transportant troncs…

Les escoles, sorprenentment senzilles, sense vidres ni finestres. Taules i bancs molt vells, una pissarra i algun póster a la paret. Res més. A Educacontic n’he parlat una mica més.

Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos

Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos

Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos

Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos Luam Nam Tha - Laos

 

2 comments

 1. Francesc Balagué Gea

  Francesc,
  He passat el link del teu blog sobre les escoles al col·legi de Pedagogs i psicopedagogs per si el volen penjar a la web.
  Bon viatge
  Paco

 2. francesc

  Moltes grí cies!!!

  Una abraçada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.