Argentina, Ushuaia Glaciar Martial

L’alberg Los Cormoranes, Ushuaia, era com un refugi de muntanya. Petit i acollidor, que obligava a interactuar amb la gent que arribava i la que marxava, hi viu el noi que es vesteix de presoner al port i que es guanya la vida amb les propines dels turistes que venen en els grans creuers… tot un personatge.
El Glaciar Martial, és l’atractiu natural més proper a la ciutat… a només 7 km, amb un telecadira que permet l’esquí­ (a l’hivern) i les passejades a l’estiu. Però a l’abril tanca per manteniment i toca caminar. L’ascensió a la glacera no és difí­cil i ara que encara no ha nevat gaire, la major part del camí­ estí  sense neu. La vista és molt xula, i al ser tardor, els colors…. els colors!!!!

Ushuaia - Glaciar Martial Ushuaia - Glaciar Martial Ushuaia - Glaciar Martial Ushuaia - Glaciar Martial Ushuaia - Glaciar Martial Ushuaia - Glaciar Martial Ushuaia - Glaciar Martial Ushuaia - Glaciar Martial Ushuaia - Glaciar Martial

Sembla mentida, però el fet de tenir el teu propi termo, et fa partí­cep de la seva cultura d’una manera increí¯ble i de seguida et pregunten, “Viste, tu mateas?” i jo “claaaaro!! querés?” i ja estí¡, a xerrar! í‰s un acte de socialització, de prendre’s la vida en calma, de relax, de gaudir de la vida… jejeje així­ que tot i que sembli que carrgues un trasto tot el dia amunt i avall… és alguna cosa més :)

I com que la meva germana es queixa que no em veu a les fotos, he fet alguns equilibris per sortir en alguna d’elles… estic bé!! :)

Ara, ja des de Puerto Natales (Chile), a l’alberg Erratic Rock preparant el trekking al Parc Nacional de Torres del Paine. Aquest és el lema:

“Somos guí­as, somos escaladores. Nos gusta dormir en tiendas de campaí±a y beber del hielo derretido. Nos encanta el aire libre. Creemos en ir un paso mí¡s y ensuciar nuestras mochilas. Salimos en busca de aventura y nunca regresamos. Hemos creado sólidas raí­ces en la Patagonia. Nos adherimos a los principios de No Dejar Rastro. Creemos que todo viaje comienza con un solo paso y creemos en la gente por encima de las ganancias. Por encima de todo, creemos que todo esto tiene mucho sentido”

De fet, organitzen cada dia a les 15:00 una xerrada oberta a tothom explicant tots els detalls del trekking, el material necessari, les rutes, etc. i facilitant que la gent es trobi i s’organitzi en grups… gratuí¯tament.

I ara si, desconnecto completament uns dies, no sé encara quants… porto menjar i un fogonet, una tenda i un sac de dormir. Hi ha gent que fa el recorregut W en 4 o 5 dies i gent que fa tot el Circuit, en 8 o 10… ja es veurí .

6 comments

 1. anna

  sooort!

 2. Toni

  Que bé, Francesc! Endavant!

 3. asier

  vaya pasada mira que he visto cosas chulas en mi vida pero esta es muy guapa !!!!

  Un abrazo

  Asier

 4. anna kinter

  Ara ja estic més tranquil·la, jeje!
  Segueix gaudint dels paissatges i la natura que són impressionants!! I segueix aquestes fotos i ví­deos tan fantí stics que ens fan viatjar amb tu (per molt que sigui des de l’ordinador de casa…).

 5. Laura

  Si, jo com l?Anna em consolo viatjan “por poderes”. Fixat be en tot que la meva novela infantil pasa a L’antartida i me l’hauras de corretgir.

 6. Joan Gomà Deàs

  Extraordinaris paisatges d’aquest món on vivim! Sobretot grí cies per compartir les vivències! i que els vents et siguin favorables!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.