Makassar, arribada a Sulawesi

Makassar

Havia llegit en un blog, que els ferris que travessen de Flores a Sulawesi poden anar sobrecarregats de gent i les fotos que posava eren espectaculars, de gent dormint per les escales i passadissos, etc. que no podies ni moure’t per anar al lavabo… i si 24 hores en un barco d’aquests ja pot ser dur, si va tant ple de gent pot ser-ho encara més!! Així que ens havíem curat en salut i havíem comprat bitllets per camarots ja a Lombok (que també va ser una altra odissea per aconseguir-los). Pero entre que no anava tant ple com imaginava i estar en camarot amb endoll per l’ordinador i aire condicionat, esmorzar, dinar i sopar inclosos (arròs, arròs i arròs) el trajecte va ser molt més suportable. I tot i no vendre per Internet, els ferries de Pelni són molt eficients i res a veure amb els altres barcos.

Arribar a Makassar i que algú et pugui ajudar a agafar el taxi i trobar una casa, només és possible si hi coneixes algú (que no era el cas) o amb l’ajut de CouchSurfing… així que gràcies a aquesta comunitat, passaré la nit de cap d’any en família.
Uns dies d’aclimatació a la nova illa i comprar bitllet d’avió fins a Gorontalo, on agafar el ferri cap a les illes Togean.

Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi

I a moltes ciutats d’Indonesia, una de les formes de transport son o be les minivans (bemo o pete-pete) o aquestes moto-rickshaw que semblen “autochoques” amb potents altaveus i llums de neó.
Aquí a Makassar es on he pogut veure pels carrers els primers cotxes típics de la pel.lícula Fast & Furious, 4 o 5 seguits en fila conduint ràpidament pels carrers!!

Makassar - Sulawesi Makassar

Que no cunda el pánico!!

Tot i que són recorrents les notícies de naufragis de vaixells per indonèsia, ser l’arxipèlag més gran del món implica que molts desplaçaments es fan en barco… i alguns no estan en les millors condicions. A les illes Togean, per exemple, al ser un mar protegit pels braços de l’illa de Sulawesi, ho consideren més un gran llac que un oceà i la majoria de barcos que es mouen entre illes són pensats per transport fluvial… i el dia que va fer mala mar, uns mesos enrere… corre-m’hi tots que no hi havia ni salvavides suficients per les senyores i nens!! Però notícies a part, he utilitzat bastant aquest mitjà de transport. La majoria van bastant plens, com els busos de tot arreu, però aquí en barco… i al ser més gran, porten cotxes, camions, i moltes moltes motos.

Poder veure una sala de comandament d’un d’aquests ferris que viatja de nit, pensava que estaria ple de llumets, radars, sonars i pantalles… però hi ha una gran brújola i una autèntica taula de mapes i tiralínies.

Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferri Indonesian Ferri Indonesian Ferri Indonesian Ferri Indonesian Ferri Indonesian Ferri

Makassar Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.