Makassar, arribada a Sulawesi

Makassar

Havia llegit en un blog, que els ferris que travessen de Flores a Sulawesi poden anar sobrecarregats de gent i les fotos que posava eren espectaculars, de gent dormint per les escales i passadissos, etc. que no podies ni moure’t per anar al lavabo… i si 24 hores en un barco d’aquests ja pot ser dur, si va tant ple de gent pot ser-ho encara més!! Així­ que ens haví­em curat en salut i haví­em comprat bitllets per camarots ja a Lombok (que també va ser una altra odissea per aconseguir-los). Pero entre que no anava tant ple com imaginava i estar en camarot amb endoll per l’ordinador i aire condicionat, esmorzar, dinar i sopar inclosos (arròs, arròs i arròs) el trajecte va ser molt més suportable. I tot i no vendre per Internet, els ferries de Pelni són molt eficients i res a veure amb els altres barcos.

Arribar a Makassar i que algú et pugui ajudar a agafar el taxi i trobar una casa, només és possible si hi coneixes algú (que no era el cas) o amb l’ajut de CouchSurfing… així­ que grí cies a aquesta comunitat, passaré la nit de cap d’any en famí­lia.
Uns dies d’aclimatació a la nova illa i comprar bitllet d’avió fins a Gorontalo, on agafar el ferri cap a les illes Togean.

Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi

I a moltes ciutats d’Indonesia, una de les formes de transport son o be les minivans (bemo o pete-pete) o aquestes moto-rickshaw que semblen “autochoques” amb potents altaveus i llums de neó.
Aquí­ a Makassar es on he pogut veure pels carrers els primers cotxes tí­pics de la pel.lí­cula Fast & Furious, 4 o 5 seguits en fila conduint rí pidament pels carrers!!

Makassar - Sulawesi Makassar

Que no cunda el pí¡nico!!

Tot i que són recorrents les notí­cies de naufragis de vaixells per indonèsia, ser l’arxipèlag més gran del món implica que molts desplaçaments es fan en barco… i alguns no estan en les millors condicions. A les illes Togean, per exemple, al ser un mar protegit pels braços de l’illa de Sulawesi, ho consideren més un gran llac que un oceí  i la majoria de barcos que es mouen entre illes són pensats per transport fluvial… i el dia que va fer mala mar, uns mesos enrere… corre-m’hi tots que no hi havia ni salvavides suficients per les senyores i nens!! Però notí­cies a part, he utilitzat bastant aquest mitjí  de transport. La majoria van bastant plens, com els busos de tot arreu, però aquí­ en barco… i al ser més gran, porten cotxes, camions, i moltes moltes motos.

Poder veure una sala de comandament d’un d’aquests ferris que viatja de nit, pensava que estaria ple de llumets, radars, sonars i pantalles… però hi ha una gran brújola i una autèntica taula de mapes i tiralí­nies.

Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferry Indonesian Ferri Indonesian Ferri Indonesian Ferri Indonesian Ferri Indonesian Ferri Indonesian Ferri

Makassar Makassar - Sulawesi Makassar - Sulawesi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.