Nong Kiew i Muang Neua (Laos)

Per arribar a Nong Kiew, pots fer-ho amb tres hores de minivan o amb set hores de barca riu amunt des de Luang Prabang. Vam triar aquesta opció perquè recórrer un dels paisatges més esplèndids de tram de riu de Laos i no defrauda gens ni mica.

En aquesta època hi ha menys cabal al riu i hi ha trams que la barca toca a terra i toca empènyer… però això permet a nens i nenes que viuen a prop acostar-se i donar un cop de mí , xerrar amb nosaltres i jugar una estona al costat del riu. A partir d’ara, el riu es transforma en part del seu dia a dia, tots els pobles viuen de cara al riu i totes les activitats relacionades, a tota hora i de totes les edats. La barca és com un gran cayuc de fusta amb motor de furgoneta i un soroll ensordidor, asseguts en tamborets de fusta… però el paisatge val la pena.

Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos

Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos

Nong Kiew and Muang Neua - Laos
Les 7 hores de barca de Luang Prabang a Nong Kiew.

Però més que Nong Kiew, el què val la pena és el poble de més amunt, Muang Neua. El poble no té electricitat ni cotxes, ni motos… només generadors elèctrics de 18 a 22 hores. La majoria d’allotjaments són petites cabanes de fusta mirant al riu i un sol carrer principal amb diversos bars i restaurants. Unes quantes agències de viatges organitzen tot tipus de trekkings, excursions, visites guiades, tubbing o kayak pel riu. Però el tubbing (baixar riu avall amb un pneumí tic) no és gaire espectacular… bí sicament perquè el riu no té rí pids i per tant, o remes o et socarrimes al sol sense moure’t de lloc. Quan la barca de suport decideix deixar-te allí  i tornar al poble, et toca nedar cap a la vora i seguir caminant, sense aigua ni sabatilles, fins que alguna altra barca passi i et pugui recollir… En canvi, el kayak és més entretingut perquè com a mí­nim pots remar i anar fent la ruta. Molt recomanable!!

Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos

Nong Kiew and Muang Neua - Laos
Vista de Nong Kiew des del pont.

Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - LaosNong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos

 

Es visiten pobles molt més remots, on els nens i nenes han d’anar amb canoa per anar a l’escola, i els adults viuen del riu, petita agricultura i venda de foulards fets a mí . i en algun d’aquets pobles, vaig poder visitar l’escola:

Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos

I si els pobles de Laos sorprenen als viatgers, és per la quantitat i quantitat de nes i nenes que hi ha per tot arreu, que et somriuen, que juguen, que dibuixen, que riuen…

Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos

Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos Nong Kiew and Muang Neua - Laos

1 comment

  1. Carles Mauri

    Ara que ja només ens queda estar-hi uns dies a les 4000 illes de Laos, aquesta part del nostre viatge, en especial Muang Ngoi, ha estat la que més m’ha agradat.

    Una abraçada dsd Pakse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.