Illes Togean, Sulawesi

Togean Islands

Començo a estar cansat de les guies Lonely Planet i els estranys errors i informacions contradictòries que contenen, però quan descriuen les illes Togean com un lloc molt difí­cil d’arribar però encara més difí­cil de marxar-ne… així­ és!! Un paradí­s de petites illes remotes i aí¯llades, amb esculls de corall increí¯bles i bungalows a la platja amb un menú de peix fresc espectacular i cocos de la palmera gratuí¯t a qualsevol hora del dia.

Però sí­, arribar aquí­ implica realment voler anar-hi. Des de Gorontalo són 12 hores de barco, i arribes a Wakai a les 6 del matí­. Allí  pots esperar 10 hores més per agafar un altre barco fins a Katupat (l’illa que volia anar) o llogar un ”charter” que és una piragua de fusta amb motor de desbroçadora de jardí­… i una hora i mitja resant perquè aguanti el trajecte mentre un nen d’onze anys no para de treure aigua amb una garrafa…

Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands

I a l’illa de devant, l’acollidor poble de Katupat, on ja hi ha una mica més d’activitat i tothom el vol saludar :)

Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean IslandsTogean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands Togean Islands

L’allotjament Fadhila Cottage que al contrari del què diu la guia, el menjar és un dels millors que ens han servit a Indonèsia… una illa amb 8 bungalows i ningú més, treballadors i turistes comparteixen l’illa com una famí­lia. El preu és per persona, una mica més car que altres allotjaments, però amb tot el menjar inclòs, tè i cafè i cocos tot el dia!!

Tot i un passat de pesca amb dinamita que va malmetre bastant el fons marí­, ja s’ha recuperat bastant i el busseig i submarinisme són uns dels plat forts de les illes. Un dels llocs on he vist més vida marina i diferents espècies… des dels cosins del cavalls de mar, a peixos de tot tipus (gran peixos lloros geperuts, desenes de lion fish, nemos i grans morenes!!

Togean underwater Togean underwater Togean underwater Togean underwater Togean underwater Togean underwater Togean underwater Togean underwater Togean underwater Togean underwater Togean underwater Togean underwater Togean underwater Togean underwater

Vam haver de sortir corrents per anar a cal metge (una altra aventura de barcos i piragí¼es) per una febre estranya a un membre de l’expedició, però passats 3 dies de recuperació i descartat malaria i dengue, tornem a acabar de passar uns dies a l’illa.

Togean Islands

2 comments

 1. rits

  oooooh!!! sembla el paradí­s!!!!!
  me n’alegro que l’ensurt hagi quedat en un no res.

  per cert, què son aquestes bambes penjades???? és realment curiós
  les fotos…. buf, com sempre, impressionants!

 2. francesc

  Grí cies rits!

  sisi és un petit paradí­s!!! No són bambes jejejeje són unes cortines fetes amb trossets de coralls morts que decoren el menjador!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.