Burocrí cia en un viatge de volta al món (3a part)

Doncs el dia després de que les ambaixades estessin tancades, ja he pogut anar a la de Rússia i a la de Xina. A la de Rússia, molt educadament, m’han dit que la norma és que te la fan en un altre paí­s que no sigui el teu d’origen només si t’hi estí s més de tres mesos. Però per art de mí gia, ha dit que podria fer una excepció per què som varis els que estem en aquesta situació i entén el què vol dir… però que li doni temps i hi vagi més tard (fa només dos dies que soc a Cambodja), així­ que no la puc fer ara… Vaig a l’ambaixada de Xina i després de dues hores, i pagar urgent, me la donen. En total 60 dòlars. Ni preguntar, ni vols, ni carta d’invitació, ni cap tipus d’explicació, ni res de res… una foto i feta!! I a Hanoi, de cap manera te la feien!!

Així­ que ara es complica la visita a Cambodja per què vol dir que he d’estar a a la capital 5 dies més, fins dilluns, sol·licitar la visa, anar a Siem Reap, tornar expressament aquí­ a recollir la Visa, tornar a Siem Reap i després de 3 dies ja marxar cap a Tailí ndia. Per què clar, hi ha caps de setmana entre mig, l’ambaixada obra dia si dia no… i mentre en fas un, no pots fer cap altra per què es queden el passaport…

Finalment, el visat de Tailí ndia (al entrar per terra només te’l donen de 15 dies i necessito un mes… cal fer visat), el faré també express en un dia, i així­ dilluns ja ho tinc tot fet, per anar a fer la de Rússia.

Tal dit, tal fet La de Tailí ndia me la tramita el propi hotel en un sol dia. La comissió que em cobren, és el mateix que els dos trajectes de tuk-tuk de l’hotel a l’ambaixada, i m’estalvio les cues i els maldecaps… per què no saps com, ells entren allí  amb un passaport que no és seu, omplen un full i surten amb la visa sense que ningí±u els pregunti res. Hi vas tu, que ets el propietari del passaport, i tot són complicacions… una de les definicions de la burocrí cia.

p.d: aquesta informació estí  basada en la meva experiència, i la meva experiència també et diu que no te’n fií¯s gens ni mica, que miris els fòrums d’internet amb la data més actualitzada possible i les webs dels organismes oficials… sovint hi ha informacions contradictòries a tot arreu, començant per les Lonely Planet :(

4 comments

 1. Fui

  Fransecs,

  It is such a sorry to hear and know about travel related bureaucracy. I was counting the amount of money you spent on just doing visa – Indonesia, Vietname, China, Thailand, Russia, … It is such a lot of money!!!

  My only experience on such matter was with Bolivia, which I paid USD50 per entry. Other than that, I do not recall any incidents of paying for a visa.

  For China visa, I paid USD10 and took 3 working days at China Embassy in KL.
  For Russia visa, another Malaysian who did Siberian rail said that they arrived Chita from Manchuria without a Russian visa, so they checked in to a Hotel (3 or 4 star) for 1 night so that the hotel will take care of it for them.

  Hope this trouble will end right there :-). Travel well.

  Fui

 2. francesc

  Yes, it is a lot of money :(

  I also heard the way to get Russian Visa through 4 star hotel or some Guest House that do it for you, but it is still cheaper staying in hostels and paying the 30 $ for the invitation letter :)

  Regards!

 3. Nuria

  Per curiositat, saps si hi ha algú que ha donat la volta al món (o part) sense vises? Un viatger sense papers? Ho he buscat rí pid però no he trobat res. Que consti que no pretenc donar idees ;)

 4. francesc

  Uix, mira que n’he conegut amb cadira de rodes, amb bici, a peu, sense agafar avions, amb la famí­lia… però sense papers no :(

  Però es podria intentar, tot i que generalment els encarregats d’immigració són dels menys amicals que et pots trobar viatjant… tot serí  provar-ho!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.