Burocràcia en un viatge de volta al món (2a part)

(continuació de la 1a part) A Hanoi vaig poder fer la visa de Cambodia, directament al consulat (de tres mesos, 25 dòlars pel mateix dia). Però a la frontera (entrant en bus) em posen segell de només 30 dies… això vol dir que no sé si a l’ambaixada de Rússia, servirà conforme estic allà tres mesos…

Al arribar a Phnom Penh, dedico tot el primer dia a recórrer ambaixades. Objectiu: fer 4 visats (que triguen uns 4 dies laborables en procés normal) en 10 o 12 dies.

La de Rússia tancada, passi demà! ja perdo un dia… La de Tailàndia, 4 dies hàbils o si pago 10 dòlars més als 35 que ja val, d’un dia per l’altre. Però avui no pot ser que demà és festa hi hauria d’esperar. La de Xina, tancada tres dies per festes de primavera fins demà. Mongolia no té ambaixada a Cambodja.

Ara he de gestionar una estrègia temporal i econòmica per fer aquestes tres vises, tenint en compte que vull passar una setmana aquí i una setmana a Siem Reap (tota la visita al país condicionada a la tramitació d’aquests visats…).

Segurament la de Tialàndia la faré exprés, i així d’un dia per l’altra ja recullo el passaport i el puc portar a l’altra embaixada perquè inicin els tràmits. El 4t dia la recullo i la porto a l’altra embaixada, marxo a Siem Reap i quan torni la vaig a recollir….

Veurem com va tot…

continuarà!!

p.d: aquesta informació està basada en la meva experiència, i la meva experiència també et diu que no te’n fiïs gens ni mica, que miris els fòrums d’internet amb la data més actualitzada possible i les webs dels organismes oficials… sovint hi ha informacions contradictòries a tot arreu, començant per les Lonely Planet :(

3 comments

 1. Marta

  Hola Francesc! Ostres quin lio amb el visats! Jo surto de viatge al setembre. El teu web m’està ajudant força a preparar coses. Si tens temps i ganes, m’agradaria que parlessis de com és viatjar sol, a mi em fa una mica de respecte, per no dir por!. Merci i sort!

 2. francesc

  Hola Marta,

  Al principi fa una mica de respecte començar a viatjar sol/a però de seguida, als dos dies, ja coneixes a gent!! Als albergs o hostels, de seguida trobes algú… al anar sol, sovint toca compartir habitació, fer el menjar plegats… i si vols, pràcticament mai estàs sol. Sortir a visitar una ciutat, fer un trekking o excursió… sempre hi ha gent amb els mateixos interessos i mai diries que hi ha tanta gent viatjant pel món. Som moltíssims!!!

  Per altra banda, Couchsurfing és una molt bona iniciativa per veure més de prop una cultura i un país. Per exemple a les grans ciutats, que a vegades fan més respecte o creen més inseguretat… trobar algú que t’aculli i et pugui orientar no té preu.

  Pregunta el què vulguis i miraré d’anar-te responent :)

  Quina ruta penses fer?

  Molts ànims!!!

 3. marta

  Hola Francesc,
  gràcies pels ànims! Doncs pel què fa a la ruta, en principi començo per Perú i després Bolívia, Argentina i Xile. D’aquí cap al sud-est asiàtic, Cambodja, Laos, Vietnam i segurament Indonèsia. No tinc clar si fer també Tailàndia o Myanmar. O anar abans a Nova Zelanda? No ho sé. En tinc ganes, però és car….El darrer destí Nepal i cap a casa. De totes maneres no tinc límit de temps, així que si em queda pressupost i ganes ho podria allargar. Dependrà de com vagi tot plegat!

  Ja havia pensat en el coachsurfng, penso que és bona idea, com dius, a les grans ciutats. Tinc un munt de dubtes i preguntes! Així que tindré molt en compte el teu oferiment ! Moltes gràcies!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.