Burocrí cia en un viatge de volta al món (2a part)

(continuació de la 1a part) A Hanoi vaig poder fer la visa de Cambodia, directament al consulat (de tres mesos, 25 dòlars pel mateix dia). Però a la frontera (entrant en bus) em posen segell de només 30 dies… això vol dir que no sé si a l’ambaixada de Rússia, servirí  conforme estic allí  tres mesos…

Al arribar a Phnom Penh, dedico tot el primer dia a recórrer ambaixades. Objectiu: fer 4 visats (que triguen uns 4 dies laborables en procés normal) en 10 o 12 dies.

La de Rússia tancada, passi demí ! ja perdo un dia… La de Tailí ndia, 4 dies hí bils o si pago 10 dòlars més als 35 que ja val, d’un dia per l’altre. Però avui no pot ser que demí  és festa hi hauria d’esperar. La de Xina, tancada tres dies per festes de primavera fins demí . Mongolia no té ambaixada a Cambodja.

Ara he de gestionar una estrègia temporal i econòmica per fer aquestes tres vises, tenint en compte que vull passar una setmana aquí­ i una setmana a Siem Reap (tota la visita al paí­s condicionada a la tramitació d’aquests visats…).

Segurament la de Tialí ndia la faré exprés, i així­ d’un dia per l’altra ja recullo el passaport i el puc portar a l’altra embaixada perquè inicin els trí mits. El 4t dia la recullo i la porto a l’altra embaixada, marxo a Siem Reap i quan torni la vaig a recollir….

Veurem com va tot…

continuarí !!

p.d: aquesta informació estí  basada en la meva experiència, i la meva experiència també et diu que no te’n fií¯s gens ni mica, que miris els fòrums d’internet amb la data més actualitzada possible i les webs dels organismes oficials… sovint hi ha informacions contradictòries a tot arreu, començant per les Lonely Planet :(

3 comments

 1. Marta

  Hola Francesc! Ostres quin lio amb el visats! Jo surto de viatge al setembre. El teu web m’estí  ajudant força a preparar coses. Si tens temps i ganes, m’agradaria que parlessis de com és viatjar sol, a mi em fa una mica de respecte, per no dir por!. Merci i sort!

 2. francesc

  Hola Marta,

  Al principi fa una mica de respecte començar a viatjar sol/a però de seguida, als dos dies, ja coneixes a gent!! Als albergs o hostels, de seguida trobes algú… al anar sol, sovint toca compartir habitació, fer el menjar plegats… i si vols, prí cticament mai estí s sol. Sortir a visitar una ciutat, fer un trekking o excursió… sempre hi ha gent amb els mateixos interessos i mai diries que hi ha tanta gent viatjant pel món. Som moltí­ssims!!!

  Per altra banda, Couchsurfing és una molt bona iniciativa per veure més de prop una cultura i un paí­s. Per exemple a les grans ciutats, que a vegades fan més respecte o creen més inseguretat… trobar algú que t’aculli i et pugui orientar no té preu.

  Pregunta el què vulguis i miraré d’anar-te responent :)

  Quina ruta penses fer?

  Molts í nims!!!

 3. marta

  Hola Francesc,
  grí cies pels í nims! Doncs pel què fa a la ruta, en principi començo per Perú i després Bolí­via, Argentina i Xile. D’aquí­ cap al sud-est asií tic, Cambodja, Laos, Vietnam i segurament Indonèsia. No tinc clar si fer també Tailí ndia o Myanmar. O anar abans a Nova Zelanda? No ho sé. En tinc ganes, però és car….El darrer destí­ Nepal i cap a casa. De totes maneres no tinc lí­mit de temps, així­ que si em queda pressupost i ganes ho podria allargar. Dependrí  de com vagi tot plegat!

  Ja havia pensat en el coachsurfng, penso que és bona idea, com dius, a les grans ciutats. Tinc un munt de dubtes i preguntes! Així­ que tindré molt en compte el teu oferiment ! Moltes grí cies!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.