Transiberià Irkutsk i llac Baikal Rússia

El tren d’Ulan Bator a Irkutsk que volia agafar està ple, i per tant m’he d’esperar dos dies més… però vol dir que per només 10 euros més, aniré amb l’Express que triga 12 hores menys :)

El pas de frontera i entrada a Rússia es fa dins del tren, sota un fort control i supervisió… la policia russa fins i tot miren sota les tapes de l’aire condicionat a veure què hi ha… però en canvi no ens obre ni les bosses. Així és més còmode, tanquen el tren durant una hora per fer el control de passaports a bord i no has de baixar i descarregar tots els trastos.

Arribo a Irkutsk a les 16:30 i intento comprar el bitllet per Moscow. A les guixetes no entenen anglès i se’m van traient de sobre una rere l’altra… poc amables que diguem. Al final amb gestos i senyals, i un calendari, aconsegueixo comprar el bitllet i a l’hora de pagar diu “no, no card, card there” i em senyala que vagi a una altra guixeta per pagar amb targeta. Llavors, ja em veia a venir que hauria de repetir tot el procés per fer entendre el bitllet què volia, li vaig dir que ho escrivís tot en rus, per donar-li a l’altre noia i si, si! perfecte… ho va entendre a la primera i em va vendre el bitllet de seguida. No sé si serà el llit de dalt o de baix, 2a o 3a classe ni res de res, però posa Moscow, pel dia que volia jejejeje.

A l’edifici del pis de couchsurfing estan d’obres i com que no sé si és el pis 4 o la planta 4a, pujo i baixo escales fins que un senyor m’obre la porta i em convida a entrar. Jo repetia el nom de la noia que m’havia d’acollir i ell insisteix que entri, que deixi les motxilles, em dóna un cafè… Hi ha més gent al pis i es veu de bastant luxe. No sé si beure el cafè o dissimular i evitar que m’enverini i se’m quedi tot l’equipatge… quasi mai em preocupo per això i confio en les persones, així que bec cafè i menjo un croissant que m’ofereix. Llavors li dono el telèfon de la noia, la truca i li diu que trigarà una hora a arribar que em puc esperar allà… molt simpàtic el veí!!

Passejada per la ciutat i comprar al super quatre coses per fer truita i pa amb tomàquet, que a tothom agrada.

Irkutsk Russia Irkutsk Russia Irkutsk Russia Irkutsk Russia Irkutsk Russia Irkutsk Russia

La parada del tren transiberià a Irkutsk era bàsicament per anar a veure el llac Baikal. D’Ulan Bator a Irkutsk van ser unes 24 hores, amb el tren express (dimarts i divendres).

El llac Baikal és el més profund del món, arriba als 1600 m de profunditat i va ser considerat el lloc amb les aigües més pures del món.

Des d’Irktusk a l’illa Olkhon, la més gran del llac, hi ha quasi 6 hores de furgoneta, però els paistages des de l’illa realment valen la pena el viatge, i com que el sol es pon tard, dóna temps a passejar bastant.

Nikita’s Guest House s’ha convertit en el lloc de peregrinatge per a tots els turistes visitants però ofereix molt bons serveis amb un ambient molt acollidor i es parla anglès :) El preu: 20 euros la nit amb 3 àpats inclosos.

És increïble veure com els colors de l’aigua canvien tant ràpidament, del blau turquesa al fosc blau marí… depenent dels corrents, els núvols, el sol… molt i molt xulo!! i evidentment, un paradís per a la fotografia!!

Al llac hi ha foques, i tot i que ara no en cacen tantes com abans, una senyora em v cridar que anés a veure la furgoneta i hi havia tot de peix, una foca viva i una de morta. Després de fer la foto, em van dir que no fes més fotos i la van tapar amb una manta. Els hi vaig preguntar si les menjaven i es van posar a riure, nono, menjar no…

Olkhon island, Baikal lake Olkhon island, Baikal lake Olkhon island, Baikal lake Olkhon island, Baikal lake Olkhon island, Baikal lake Olkhon island, Baikal lake Olkhon island, Baikal lake Olkhon island, Baikal lake Olkhon island, Baikal lake Olkhon island, Baikal lake Olkhon island, Baikal lake Olkhon island, Baikal lake Olkhon island, Baikal lake Olkhon island, Baikal lake Olkhon island, Baikal lake Olkhon island, Baikal lake Olkhon island, Baikal lake Olkhon island, Baikal lake Olkhon island, Baikal lake Olkhon island, Baikal lake

Interessants les curiositats de la Wikipèdia sobre el llac:

 • La profundidad del lago Baikal es tan grande que con su agua se podría inundar toda la tierra firme con una capa de 20 cm.
 • Si sus afluentes dejaran de aportar agua, el lago tardaría más de 400 años en vaciarse completamente.
 • Si este lago se vaciara por completo, se tardaría aproximadamente un año para volver a llenarlo uniendo todos los ríos del planeta, incluyendo el Nilo y el Amazonas.
 • Hay tal cantidad de sedimentos depositados en el fondo que, si se sacaran todos, el lago llegaría a tener entre 9 y 11 km de profundidad.
 • Además, sus aguas son extraordinariamente transparentes, que permiten ver hasta 50 metros de profundidad, como si no hubiera nada de por medio.

2 comments

 1. annaKinter

  El llac és realment impressionant, la calma que es respira allà, la quietud…
  jeje i amb els trens tu sort que només has hagut de coneixer les taquilleres d’una estación, que lo de passar-te d’una finestreta a l’altra i haver de reperit el discurs i que et diguin niet tota l’estona té lo seu!

 2. Marc

  okey! Doncs demanem cita al Nikita! Merci per compartir-ho!!! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.