TranSiberií  de Beijing a Ulan Bator

La primera etapa del viatge de tornada, amb el tren transiberií  o trans mongolií , em porta de Beijing a Ulan Bator. Però per arribar a la capital de Mongòlia, pots pagar més de 120 euros i fer-ho directament, o anar per trams i no pagar-ne més de 30.

Com que era la meva tornada i tinc el temps més o menys just, volia fer-ho a través d’una agència i assegurar les dates del tren, etc. però Via Nòmada, que en teoria són experts en aquest trajecte, no van atendre els meus emails ni les meves trucades i encara estic esperant que ”estudií¯n la meva sol·licitud” que incloí¯a el bitllet, un tour per Mongòlia i ajuda en la tramitació dels visats… cap resposta :(

Així­ que tres mesos després sense rebre resposta, m’animo a fer-ho pel meu compte, aconsellat pel David i compro els bitllet de Beijing a Erlian, ciutat de frontera Xinesa, per 15 euros. El tren surt cada dia a les 7 del matí­ i arriba a Erlian a les 7 de la tarda. Un cop allí , pots decidir pagar un suplement i continuar dins del tren fins a Zamin Uud, ja a Mongòlia, o pagar un altre suplement i seguir fins a Ulan Bator.

Transiberií  Beijing - Ulan Bator Transiberií  Beijing - Ulan Bator Transiberií  Beijing - Ulan Bator Transiberií  Beijing - Ulan Bator Transiberií  Beijing - Ulan Bator Transiberií  Beijing - Ulan Bator Transiberií  Beijing - Ulan Bator Transiberií  Beijing - Ulan Bator Transiberií  Beijing - Ulan Bator Transiberií  Beijing - Ulan Bator Transiberií  Beijing - Ulan Bator Transiberií  Beijing - Ulan Bator

Al tren conec un noi italií , una noia de Nova Zelanda i el responsable de Creu Roja a Ulan Bator, i amb l’italií , la noia i un altre noi mongolès ens quedem a dormir a un hotelet d’Erlian i al dia segí¼ent al matí­ fer el creuament de frontera. La noia era una mica extremista, i per no pagar el taxi que travessa la frontera, i que no es pot fer a peu, volia fer-ho per un forat que li havien dit que hi ha a la valla de la frontera i passar d’estrankis… però era el dia de celebració de la identitat de la regió d’Inner Mongolia i la ciutat estí  militaritzada. No es permet cap tipus de manifestació i hi ha policies pertot arreu que ens amenacen de no fer fotos de res… però la noia en comença a fer dels policies alineats a la plaça i 25 metres més a munt ens comencen a perseguir i li demanen la cí mera. El noi mongolès fa d’intèrpret i la noia només diu que no la toquin i no respecte als policies… la volen portar a comissaria. El noi italií  i jo, estem al costat i no sabem si nosaltres podrem seguir o hi hem d’anar tots. Arriba un furgo i més policies; ella diu que d’allí  no es mou i els hi ensenya la cí mera que ha esborrat les fotos però no s’ho creuen. Mentre el noi mongolès demana disculpes per la noia (pobre noi, li va haver de treure les castanyes del foc tot el dia per la seva estupidesa continuada…), la noia canvia la targeta i s’amaga la bona i en posa una de buida, com si les fotos que havia fet de 300 metres de distí ncia amb una cí mera petita valguessin un World Press Photo… Total que la policia envia un ”tècnic” fins allí  per comprovar que realment ha esborrat les fotos i ens deixen marxar. Arribem a la frontera i no ens deixen passar, hem d’anar amb un taxi determinat perquè avui no es podia circular normalment i la noia torna a fer fotos als militars. L’italií  i jo li diem que tingui un bon dia i seguim sense ella.

Creuem la frontera amb un jeep autoritzat i arribem a Zamin Uud a les 12 del migdia. El tren surt a les 21.00 i val 15 euros fins a Ulan Bator. Allí  coneixem a un noi americí  que ensenya anglès, i viu en un Ger… una de les ciutats més í rides del sud de Mongòlia (tempestes de sorra i vent, fred i calors extrems). El dia segí¼ent a les 9 del matí­, ja som a Ulan Bator, i al hostel Idre’s podem descansar del llarg viatge.

Així­ doncs, de Beijing a Ulan Bator, en total 48 hores i 30 euros de bitllet, 2a classe sleeper (compartiments de 4).

8 comments

 1. inocuo

  Caram amb la noia! I quines ganes de llegir més sobre el paí­s :)

 2. Maria

  I no li has fet cap foto tu a la noia?

 3. Laura

  Si, la Maria te rao. Aixi si ens la trobem sortirem correns!

 4. francesc

  Si, millor que no us la trobeu o acabareu engarjolades!!! :)

 5. mireia

  Ei guapu! Estem totalment pendents de tu!!! No entenc molt bé, si aquest trajecte l’haguéssis fet sencer, quants diners t’hagués costat? Hem vist que de Moscú a Ulan Bator costa aproximadament entre 300 i 400 euros… i a sobre no hem pogut reservar seient des d’aquí­ perquè costa un 30% més. Estem a l’espera de saber quant et costa a tu i si trobes alguna manera mí gica.

  Ja ens dirí s!!
  Que acabis molt bé el viatgeeee i pren molts apunts!!!
  Volem saber detalls del tour per Mongòlia!!!

  Una abraçada crack!
  Marc i Mireia

 6. francesc

  Si ho compres tot seguit és més car. Si compres tram a tram surt més econòmic. Jo podia haver anat de Beijing a Moscow per 180 euros, però un tren estava ple i com que no podia esperar, he hagut d’agafar-ne un altre i al final em costarí  tot 230. Comprant de Beijing a Erlian (15€), de Zamin Uud a Ulan Bator (15€), UB – Irkutsk (50€) i Irkutsk – Moscow (jo 150€, l’altre valia 100€)). Preus en 2a classe, compartiment de 4 persones.

  Si penseu estar 4 dies a Moscow, potser ho podeu comprar directament allí , i anar comprant sempre, el primer dia que arribeu. El problema és que com que estí  molt més ple a l’estiu potser necessites més flexibilitat per trobar dates.

  Hi ha trens cada dia, alguns els hi diu l’Express, i als altres el local, que triga una mica més.

  Estic a l’espera de que la guia del tour de Mongòlia torni per tenir les dades :)

  El David: http://worldtour2011.blogspot.com/ va fer la ruta Moscow – Beijing, tot i que a l’hivern.

  Una abraçada!

 7. Carles

  Hola Francesc!
  En un parell de dies ja entrem a Xina per Lao Cai (al costat de Sapa)! i tenim pensat estar un parell de mesos pel paí­s :D escolta, com que aquest bitllet de tren el vas comprant sobre la marxa (ja que segons comentes surt mes econòmic que comprar-lo sencer en una agencia oi) et pots tirar els dies que vulguis a les ciutats on te parada oi?

  Una abraçada!

 8. francesc

  Hola Carles,
  Efectivament el bitllet de tren surt molt més barat si el compres a cada estació. No es tracta de comprar un bitllet sencer i anar parant sinó anar comprant un bitllet separat per cada tram. El total pot sortir per uns 180 euros, de Beijing a Moscow, si tens la sort de trobar sempre plaça en el tren que vols. í‰s adir, quan arribes a un lloc, el primer que s’hauria de fer és ja comprar el bitllet pel tram segí¼ent, uns 3 o 5 dies abans. I si tens una mica de flexibilitat, que pugui moure un dia a munt o avall, millor jejejeje Per tant, tu decideixes quants dies vols estar a cada ciutat i compres el bitllet des d’allí  fins a la segí¼ent.

  Que vagi molt bé la resta de viatge!! qualsevol dubte em podeu escriure a huggingbaobabs@gmail.com

  Una abraçada!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.