TranSiberià de Beijing a Ulan Bator

La primera etapa del viatge de tornada, amb el tren transiberià o trans mongolià, em porta de Beijing a Ulan Bator. Però per arribar a la capital de Mongòlia, pots pagar més de 120 euros i fer-ho directament, o anar per trams i no pagar-ne més de 30.

Com que era la meva tornada i tinc el temps més o menys just, volia fer-ho a través d’una agència i assegurar les dates del tren, etc. però Via Nòmada, que en teoria són experts en aquest trajecte, no van atendre els meus emails ni les meves trucades i encara estic esperant que “estudiïn la meva sol·licitud” que incloïa el bitllet, un tour per Mongòlia i ajuda en la tramitació dels visats… cap resposta :(

Així que tres mesos després sense rebre resposta, m’animo a fer-ho pel meu compte, aconsellat pel David i compro els bitllet de Beijing a Erlian, ciutat de frontera Xinesa, per 15 euros. El tren surt cada dia a les 7 del matí i arriba a Erlian a les 7 de la tarda. Un cop allà, pots decidir pagar un suplement i continuar dins del tren fins a Zamin Uud, ja a Mongòlia, o pagar un altre suplement i seguir fins a Ulan Bator.

Transiberià Beijing - Ulan Bator Transiberià Beijing - Ulan Bator Transiberià Beijing - Ulan Bator Transiberià Beijing - Ulan Bator Transiberià Beijing - Ulan Bator Transiberià Beijing - Ulan Bator Transiberià Beijing - Ulan Bator Transiberià Beijing - Ulan Bator Transiberià Beijing - Ulan Bator Transiberià Beijing - Ulan Bator Transiberià Beijing - Ulan Bator Transiberià Beijing - Ulan Bator

Al tren conec un noi italià, una noia de Nova Zelanda i el responsable de Creu Roja a Ulan Bator, i amb l’italià, la noia i un altre noi mongolès ens quedem a dormir a un hotelet d’Erlian i al dia següent al matí fer el creuament de frontera. La noia era una mica extremista, i per no pagar el taxi que travessa la frontera, i que no es pot fer a peu, volia fer-ho per un forat que li havien dit que hi ha a la valla de la frontera i passar d’estrankis… però era el dia de celebració de la identitat de la regió d’Inner Mongolia i la ciutat està militaritzada. No es permet cap tipus de manifestació i hi ha policies pertot arreu que ens amenacen de no fer fotos de res… però la noia en comença a fer dels policies alineats a la plaça i 25 metres més a munt ens comencen a perseguir i li demanen la càmera. El noi mongolès fa d’intèrpret i la noia només diu que no la toquin i no respecte als policies… la volen portar a comissaria. El noi italià i jo, estem al costat i no sabem si nosaltres podrem seguir o hi hem d’anar tots. Arriba un furgo i més policies; ella diu que d’allà no es mou i els hi ensenya la càmera que ha esborrat les fotos però no s’ho creuen. Mentre el noi mongolès demana disculpes per la noia (pobre noi, li va haver de treure les castanyes del foc tot el dia per la seva estupidesa continuada…), la noia canvia la targeta i s’amaga la bona i en posa una de buida, com si les fotos que havia fet de 300 metres de distància amb una càmera petita valguessin un World Press Photo… Total que la policia envia un “tècnic” fins allà per comprovar que realment ha esborrat les fotos i ens deixen marxar. Arribem a la frontera i no ens deixen passar, hem d’anar amb un taxi determinat perquè avui no es podia circular normalment i la noia torna a fer fotos als militars. L’italià i jo li diem que tingui un bon dia i seguim sense ella.

Creuem la frontera amb un jeep autoritzat i arribem a Zamin Uud a les 12 del migdia. El tren surt a les 21.00 i val 15 euros fins a Ulan Bator. Allà coneixem a un noi americà que ensenya anglès, i viu en un Ger… una de les ciutats més àrides del sud de Mongòlia (tempestes de sorra i vent, fred i calors extrems). El dia següent a les 9 del matí, ja som a Ulan Bator, i al hostel Idre’s podem descansar del llarg viatge.

Així doncs, de Beijing a Ulan Bator, en total 48 hores i 30 euros de bitllet, 2a classe sleeper (compartiments de 4).

8 Replies to “TranSiberià de Beijing a Ulan Bator”

 1. Ei guapu! Estem totalment pendents de tu!!! No entenc molt bé, si aquest trajecte l’haguéssis fet sencer, quants diners t’hagués costat? Hem vist que de Moscú a Ulan Bator costa aproximadament entre 300 i 400 euros… i a sobre no hem pogut reservar seient des d’aquí perquè costa un 30% més. Estem a l’espera de saber quant et costa a tu i si trobes alguna manera màgica.

  Ja ens diràs!!
  Que acabis molt bé el viatgeeee i pren molts apunts!!!
  Volem saber detalls del tour per Mongòlia!!!

  Una abraçada crack!
  Marc i Mireia

 2. Si ho compres tot seguit és més car. Si compres tram a tram surt més econòmic. Jo podia haver anat de Beijing a Moscow per 180 euros, però un tren estava ple i com que no podia esperar, he hagut d’agafar-ne un altre i al final em costarà tot 230. Comprant de Beijing a Erlian (15€), de Zamin Uud a Ulan Bator (15€), UB – Irkutsk (50€) i Irkutsk – Moscow (jo 150€, l’altre valia 100€)). Preus en 2a classe, compartiment de 4 persones.

  Si penseu estar 4 dies a Moscow, potser ho podeu comprar directament allà, i anar comprant sempre, el primer dia que arribeu. El problema és que com que està molt més ple a l’estiu potser necessites més flexibilitat per trobar dates.

  Hi ha trens cada dia, alguns els hi diu l’Express, i als altres el local, que triga una mica més.

  Estic a l’espera de que la guia del tour de Mongòlia torni per tenir les dades :)

  El David: http://worldtour2011.blogspot.com/ va fer la ruta Moscow – Beijing, tot i que a l’hivern.

  Una abraçada!

 3. Hola Francesc!
  En un parell de dies ja entrem a Xina per Lao Cai (al costat de Sapa)! i tenim pensat estar un parell de mesos pel país :D escolta, com que aquest bitllet de tren el vas comprant sobre la marxa (ja que segons comentes surt mes econòmic que comprar-lo sencer en una agencia oi) et pots tirar els dies que vulguis a les ciutats on te parada oi?

  Una abraçada!

 4. Hola Carles,
  Efectivament el bitllet de tren surt molt més barat si el compres a cada estació. No es tracta de comprar un bitllet sencer i anar parant sinó anar comprant un bitllet separat per cada tram. El total pot sortir per uns 180 euros, de Beijing a Moscow, si tens la sort de trobar sempre plaça en el tren que vols. És adir, quan arribes a un lloc, el primer que s’hauria de fer és ja comprar el bitllet pel tram següent, uns 3 o 5 dies abans. I si tens una mica de flexibilitat, que pugui moure un dia a munt o avall, millor jejejeje Per tant, tu decideixes quants dies vols estar a cada ciutat i compres el bitllet des d’allà fins a la següent.

  Que vagi molt bé la resta de viatge!! qualsevol dubte em podeu escriure a huggingbaobabs@gmail.com

  Una abraçada!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *