Koh Phi Phi

Una de les illes paradisíaques i reserva natural més visitades de la costa oest de Tailàndia… i aquests dies extremadament visitada, però valia la pena fer-hi una cop d’ull i alguna immersió entre taurons i tortugues.

Les illes de Phi Phi son un lloc increïble, i tot i haver estat arrasades pel Tsunami del 2004, ara ja han estat totalment recuperades i de desembre a març (temporada alta) esta col·lapsat de turistes.

Hi ha la mítica platja de la pel·lícula The Beach, però el descontrol turístic comporta que ben be a la platja hi hagi entre 60 i 80 llanxes i embarcacions ancorades.

Koh Phi Phi Koh Phi Phi

Koh Phi Phi Koh Phi Phi

Segueix llegint…

Un altre problema general a tot Tailàndia és el mal estat dels coralls i del fons marí. Un lloc idíl·lic que per culpa de la sobreexplotació turística (80 llanxes amb 80 àncores de ferro ho destrossen tot dia rere dia) ha obligat aquest any de manera excepcional ha tancar illes i reserves marines al turisme per intentar que es regenerin.

Els preus a Phi Phi són elevats si estàs un any viatjant, però no tant si hi vens a passar 2 setmanes de vacances i tornes a casa. I de botigues, mercadillo, bars i festes, i activitats variades n’hi ha per no parar. T T guest house 800 bhats i aigua calenta. Com l’espectacle de malabars de foc a la platja… al Carlito’s Bar.

Koh phi phi fire show

Koh phi phi fire show Koh phi phi fire show Koh phi phi fire show Koh phi phi fire show

Koh phi phi fire show Koh phi phi fire show Koh phi phi fire show

Koh phi phi fire show Koh phi phi fire show Koh phi phi fire show

Koh phi phi fire show Koh phi phi fire show Koh phi phi fire show

Koh phi phi fire show

Jo vaig aprofitar per fer dues immersions amb Paradise Diving a la reserva marina, veient taurons i tortugues entre coralls i peixos de colors.

Krabi Thailand Krabi Thailand Koh Phi Phi Koh Phi PhiKoh Phi Phi Koh Phi Phi Koh Phi Phi Koh Phi Phi

Koh Phi Phi Koh Phi Phi

Una posta de sol espectacular des de la barqueta que et torna a l’hostal:

Koh Phi Phi Koh Phi Phi Koh Phi Phi Koh Phi Phi

4 comments

 1. Jordi Puxan

  Si fessin servir boies fixes on els barquers poguessin amarrar, minimitzarien l’impacte de les embarcacions en el corall i possiblement evitarien haver d’arribar a l’extrem de tancar illes.
  Quina llàstima que destrossin un animal que tarda tant en créixer i que a la vegada és una de les seves fonts de riquesa.

 2. francesc

  Sips, sembla que no els hi preocupa gaire. Cada empresa crea el seu punt d’ancoratge sense preocupar-se dle futur del seu propi negoci… ben curiós :(

 3. Carles Mauri

  Hola Francesc com va tot! ja fa temps que no hi entrava i que veig? que estàs voltant per Tailandia ;P
  Nosaltres vam ser-hi fa poc i ara estem alucinant de lo maco que es Laos.

  De Koh Phi Phi doncs això que dius, un capritx de la naturalesa pero es tan i tan turísic que et quedes una mica decepcionat potser… tot i això es un lloc que sa de veure

  aquí et deixo l’enllaç del nostre día a Maya Bay:
  The Beach

  pd. Piley Bay ens va agradar mes

 4. francesc

  ja soc a Vietnam :)
  Laos m’ha encantat, tot, tot i tot!!! jo segueixo cap a Cambodia a principis d’abril.

  Salutacions!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.