Annapurna Circuit (1a part)

perfil trekking Annapurna
(perfil del recorregut, més de 180 km).

El bus que ens porta a Besisahar (820 m.), inici del trekking, és més estret que els bancs de missa i 8 hores per aquestes carreteres es va fer llarg llarg. Al dia segí¼ent, caminem entre 7 i 8 hores fins a Bahundanda (1310 m.). Quan tots ja érem allí , faltava un membre del grup que s’havia anat quedant enrere… i es començava a fer fosc… si que comencem bé!!! La veritat és que tots ens haviem perdut en algun punt o altre però de seguida algun pagès t’ajudava. No com un guia que per fer la gracia ens va enganyar i vam començar a pujar muntanya amunt per un lloc que no era… tela quin personatge, que estava fent de guia a una parella (i també encantats amb la gracieta).
Total que el noi que no arribava, no estava gaire acostumat a caminar, i era el primer dia, carregant la motxilla… i va quedar exhaust a mig camí­ i es va posar a dormir en un hostal unes hores. Havia avisat a uns altres que en avisessin però no es deurien entendre i ningú ens va avisar. Dos del grup el van baixar a buscar i ja no podia seguir amb la motxilla… al dia segí¼ent va llogar un portador.

Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit

Som 6 persones i 2 han llogat portador, que porten una motxilla de 15 kg. més la seva motxilleta… no com els dels grans grups, que porten dues motxilles de 15 o 20 kg cadascuna més la seva!! I enlloc de portar-ho penjant de les espatlles ho porten repenjat al front.

Genera una mica de controvèrsia sobre aquesta tasca de portador, que dóna molta feina a la gent local però que estí  molt mal pagada i és extremadament dura. A Perú, al Machu-Pichu, pesaven a cada portador, però aquí­ ningú en té cura… alguns no tenen ni assegurança, ni la roba adequada, ni res de res… Els famosos Sherpes http://es.wikipedia.org/wiki/Sherpa, són un grup de població de la zona de l’Everest, i també n’hi ha que treballen aquí­.

Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit

El segon dia, de Bahundanda (1310 m.) a Chamche (1385 m.), dia planer, arribem a un hostal al peu del precipici davant d’una immensa cascada. Comença la part on els vehicles ja no poden continuar i el camí­ es fa més estret, travessant poblets, camps d’arròs i resseguint el riu enmig de la vall, amb un ambient tropical i humit.

La majoria de pobles tenen botiguetes i algun hostal pels caminadors. Però la resta, és bastant supervivència; amb petits horts, alguns animals i els camps d’arròs que, en estructura de terrassa, van cobrint tota aquesta part de la Vall. Les cases són petites i sovint la gent, grans i nens, seuen al carrer saludant la gent. L’arròs el van collint per trossos, de forma manual amb una fals i fent pilons per assecar… i el blat de moro s’emmagatzema en una espècie d’horreos, per protegir de les rates.

Annapurna Circuit Annapurna Circuit

Com no podia ser d’altra manera, a Wikiloc hi ha el track de la ruta i a Wikitravel estí  tot explicat. O en aquesta web també detallen molt bé el recorregut.

Anapurna Circuit 1a part
Anapurna Circuit 2a part
Anapurna Circuit 3a part
Anapurna Circuit 4a part
Anapurna Circuit 5a part
Anapurna Circuit 6a part
Anapurna Circuit 7a part

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.