Illa de Paquetí¡, destins amagats de Rio de Janeiro

A l’illa de Paquetí¡ s’hi arriba amb ferry des de l’estació de “les barques” al Centre de Rio de Janeiro. El nom, provinent de la llengua Tupí­, vol dir illa de moltes “paques” que és un animal curiós.
La Barca val uns 5 reals per trajecte, i arribar-hi són uns 70 minuts, així­ que és un bon lloc per anar-hi a passar el dia. Té una superfí­cie de poc més d’un quilòmetre quadrat, i 2,3 km de longitud. El desplaçament amb bicicleta és la forma més fí cil d’explorar l’illa ja que no hi ha cotxes i el lloguer, un dels més barats que hagi vist del món, uns 5 reals l’hora (al canvi d’avui menys de 2 euros).

Paquetí¡ - Rio de Janeiro
Paquetí¡ - Rio de Janeiro
Paquetí¡ - Rio de Janeiro
Paquetí¡ - Rio de Janeiro
Paquetí¡ - Rio de Janeiro

Per desgrí cia, l’illa es troba dins de la Badia de Guanabara, i al ser un espai semi-tancat, la qualitat de les aigí¼es no és apta pel bany i per tant, no ens podrem banyar a la platja. Però hi ha diferents parcs i racons per explorar, pujar algun pic i saludar als locals que van amunt i avall amb les seves bicis elèctriques. També hi ha la possibilitat de llogar carruatges de cavalls, molt tí­pic entre els visitants carioques, però a un preu bastant desorbitat.
Vam dinar a un restaurant que queda apartat del carrer principal però que estí  molt concorregut i s’hi menja molt bé, el Zeca. Les racions que porten arròs, patates fregides, carn, farofa, amanida i “feijí£o” valen molt la pena.
Paquetí¡ - Rio de Janeiro
Paquetí¡ - Rio de Janeiro
Paquetí¡ - Rio de Janeiro
Paquetí¡ - Rio de Janeiro
Paquetí¡ - Rio de Janeiro
Paquetí¡ - Rio de Janeiro
Paquetí¡ - Rio de Janeiro

Com a curiositats afegides, el ferry passa per sota del mí­tic pont de Rio a Niteroi de 13 km, i a l’illa hi vam trobar la casa rosa de la Bella Dorment, amb tots els seus nans :)
Paquetí¡ - Rio de Janeiro
Paquetí¡ - Rio de Janeiro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.