Sardenya, el paradí­s del Mediterrani

sardenya
mapa-sardenya

Si bé he visitat quasi totes les illes balears, i algunes de Caní ries, em queda pendent conèixer Còrsega i Sardenya. Per tenir una referència, aquesta última és quasi 8 vegades més gran que Mallorca i al mirar el mapa sorprèn l’espai que ocupa just al mig del Mediterrani. I el proper pont de Corpus Christi pot ser uns dies ideals per conèixer-la, evitant l’època de temporada alta que vindrí  en els mesos segí¼ents. Més del 80% del territori estí  format per muntanyes i turons, amb el cim més elevat de 1834 m. La Marmora.
Sardenya
Sardenya
Les activitats a fer a Sardenya no s’acaben, des de gaudir de platges espectaculars, muntanyes i rius, espectacles culturals o altres esports. Kayak, Parapent, submarinisme, cavall, bicicleta, o simplement prendre el sol en alguna de les tantes platges de sorra blanca són maneres més o menys actives de visitar l’illa, i a la pí gina oficial se’n recullen itineraris i moltes recomanacions.
visitar-sardenya
A més a més l’any 230 a.C. va ser conquerida pels romans i per tant hi queden moltes restes d’aquesta civilització que es poden visitar així­ com 3 espais declarats patrimoni mundial per la UNESCO. Tharros és una de les runes romanes més destacada:
tharros-sardenya

Al nord-oest de l’illa hi ha la ciutat de l’Alguer, que amb 43.831 habitants, representa un 0,03% dels habitants dels Paí¯sos Catalans.
alguer
Fotos Flickr: Marco, Marco 2, Francesca Cappa i Wikipedia.
Slovenia és un altre destí­ que et pot interessar descobrir o bé alguna altra illa.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.