Arribada a Nepal

Una nit a l’aeroport de Perth, unes hores a Kuala Lumpur i una nit a Delhi, eren les etapes prèvies per arribar a Kathmandú, capital del Nepal, i on coincidia amb el Festival Daisin (un dels més importants de Nepal).

Cap problema per fer el visat d’entrada directament a l’aeroport (cal portar un parell o tres de fotos) i molt més barat que si el feia a Barcelona. He tingut molta sort i he trobat una famí­lia a Couchsurfing que m’acollirí  aquí­. Així­ que passo tres dies a casa la Menuka i la seva famí­lia, mentre acabem de trobar-nos uns quants per fer un grup i iniciar el trekking dels Annapurnes junts. A través de la web especialitzada en trekking pels Himalaies Trekinfo i de la cartellera al Kathmandú Guest House, ha estat fí cil trobar gent amb qui compartir l’excursió, i no es necessita guia ni cap agència… pel teu compte et fas els permisos i amb un mapa ja n’hi ha prou. I si es va sol, pel camí­ hi ha tanta gent fent la mateix ruta que sempre et pots acabar unint a algú altre… Hi ha qui prefereix portador i paga entre 10 i 15 dòlars per dia per ell.

La casa on estic té una habitació — sala d’estar i la cuina i el bany. Dormim tots junts a la mateixa habitació i mengem arròs amb verdures per esmorzar, dinar i sopar… i amb les mans (la dreta, ésclar!). Una famí­lia increí¯ble que m’expliquen una mica més la vida de Nepal, la seva cultura, religió (són indús i de la casta alta).

El grup estí  llest, ens posem d’acord amb l’itinerari, les dates, el pressupost que volem gastar i fer-ho sense guia, intentant fer tot el circuit fins Tatopani o Nayapul. Entre una cosa i l’altra al final som 6; un noi de suí¯ssa, un noi francès, una noia dels Estats Units, un noi de Portugal, una noia d’Alemania i jo.

Passem dos dies fent els trí mits dels permisos i autoritzacions (TIMS i ACAP), que al ser festival fan horari reduí¯t… Llogar i comprar el material que manca, menjar, etc. A Kathmandú hi pots trobar de tot, de tot, de tot…. molt bé de preu i tot i no ser alta qualitat fa el fet i de sobres: jaquetes, sacs de dormir, polars, pantalons d’estiu i d’hivern,… tot falsificacions de marques cares de muntanya, però decents. Un mateix producte, el pots trobar amb 4 o 5 marques diferents i del color que vulguis.
L’itinerari (d’entre 15 i 20 dies) passa per climes ben diversos, des dels 800m. fins als 5450 m. i per tant cal portar roba per tot tipus de condicions, i un bon sac de dormir!! Jo n’he llogat un de -20 i una jaqueta de plumes… passarem per climes tropicals fins al fred fred… i si un és fredolic, millor carregar una mica de pes però poder-se abrigar quan es pon el sol. En total, la motxilla fa uns 12 — 15 kilos (comptant 2 litres d’aigua i menjar que anirem consumint durant els dies).

Com a curiositat, la bandera de Nepal és de l’única del món amb aquesta forma ”curiosa” de dos triangles enlloc de rectangular, i amb la representació del sol i la lluna creixent :)

2 comments

  1. Laura

    Els de la foto son els del treking? No em cuadran els nois i las noies.

  2. francesc

    jejejeje hi ha dos nois nepalis, que eren dos portadors i membres de la familia ja :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.