Huanchaco, surf Perú

Huanchaco - Perú

Huanchaco és un petit poble de pescadors, a 20 min. de la ciutat de Trujillo al nord-oest del paí­s. Un lloc ideal per descansar, fer surf, caminar per la platja…

í‰s dels pocs llocs on encara hi ha una comunitat de pescadors que conserva l’ancestral tradició de pescar amb ”cavalls de totora“; unes embarcacions individuals fetes d’aquest tipus de jonc, i que cada dia utilitzen per anar 3 km mar endins a pescar peix i marisc. Cap a la una del migdia, tornen en grups i aprofitant les onades les surfegen per avançar més rí pidament. Com a rem, utilitzen una gruixuda canya de bambú, tallada per la meitat. Veure’ls arribar és un gran espectacle; els fills i les dones, s’acosten a ajudar-los a recollir el material i els quilos i quilos de crancs, marisc i peixos que cadascú porta a la seva embarcació.

Hi ha estudis que indiquen que aquestes embarcacions, serien les percussores del surf i no queda clar si des d’aquí­ van arribar a Hawai i Polinesia per ensenyar-los aquest art, o si al anar allí  van aprendre a surfejar com ells…

I poder tornar a fer surf al Pací­fic, tot i el fred, és increí¯ble. I pels que en volen aprendre, el Chicho de l’Escola Muchik és un dels millors professors i surfistes de la zona… i si ja se’n sap, explica tots els detalls i secrets d’aquestes platges.

I en aquesta ocasió, les fotos en format audiovisual :)

Totes les fotos de Huanchaco, aquí­.

2 comments

  1. Maria Lúcia (MALU)

    Muy bonito este video es muy cualificada a la música elegida.

  2. francesc

    jejeje me alegro que te guste :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.