Huaraz, i Cordillera Blanca

La Cordillera Blanca és un lloc molt diferent als visitats fins ara a Perú. Huaraz, el poble principal per explorar la zona, envoltat per majestuosos cims de 5000 i 6000 m., dóna accés a molt diversos i variats trekkigs i excursions. Entre ells, destaca el Santa Cruz o el Huayhuash, considerat un dels 6 millors trekkings del món…. però que hauré de deixar per una altra ocasió ja que requereix entre 8 i 10 dies, caminant a alçades superiors als 4000 msnm.

Huaraz Cordillera Blanca

Huaraz - Cordillera Blanca Huaraz - Cordillera Blanca Huaraz - Cordillera Blanca Huaraz - Cordillera Blanca Huaraz - Cordillera Blanca Huaraz - Cordillera Blanca Huaraz - Cordillera Blanca Huaraz - Cordillera Blanca Huaraz - Cordillera Blanca Huaraz - Cordillera Blanca

Huaraz - Cordillera Blanca Huaraz - Cordillera Blanca Huaraz - Cordillera Blanca

Però hi ha excursions d’un dia, igualment espectaculars, com l’ascensió a la Laguna69, que comporta uns 700 m. de desnivell (fins arribar als 4600 m.), que res tenen a veure amb pujar al Puigmal, per exemple. Envoltat dels cims i glaceres del Huascaran, Pisco, etc. L’aigua turquesa podria ser la de qualsevol cala de Menorca o Formentera, però és aigua cristal·lina de glaceres.

Huaraz Cordillera Blanca Huaraz Cordillera Blanca Huaraz Cordillera Blanca Huaraz Cordillera Blanca Huaraz Cordillera Blanca Huaraz Cordillera Blanca Huaraz Cordillera Blanca Huaraz Cordillera Blanca Huaraz Cordillera Blanca Huaraz Cordillera Blanca Huaraz Cordillera Blanca Huaraz Cordillera Blanca Huaraz Cordillera Blanca Huaraz Cordillera Blanca Huaraz - Cordillera Blanca

A Wikiloc hi ha moltes rutes georeferenciades d’aquesta zona de Perú.

Huaraz - Cordillera Blanca Huaraz Cordillera Blanca Huaraz Cordillera Blanca Huaraz - Cordillera Blanca Huaraz - Cordillera Blanca Huaraz - Cordillera Blanca

Però a part de caminar, també hi ha molta cultura; a tres hores en bus (de les pitjors que he passat en tot sudamèrica) s’arriba a Chaví­n, el poble on es conserven les restes arqueològiques del que va ser una de les primeres civilitzacions de Perú, entre el 1200 i 500 a.c. I també utilitzaven el cactus San Pedro per als seus rituals.

Huaraz - Cordillera Blanca Huaraz - Cordillera Blanca Huaraz - Cordillera Blanca Huaraz - Cordillera Blanca Huaraz - Cordillera Blanca

I tot això, descansant al hostal Caroline Lodging, un d’aquells llocs on la famí­lia que el gestiona et coneix pel nom i es preocupa realment de que tot estigui bé. Un bon esmorzar, bones habitacions, aigua calenta… Molt recomanable!!! També t’ajuden a organitzar trekkings i excursions, tenen guies i mapes, sortides en btt, etc.

3 comments

 1. conxa

  aqui a HUARAZ temim previst acavar l’estada a peru.ja sabrem a que atendrens per anar a chavin

 2. conxa

  perdó acabar

 3. francesc

  Tot i que el viatge amb bus és mogut, crec que visitar Chavin val la pena… és una de les civilitzacions més antigues de Sudamèrica (que es tingui constí ncia).

  Veig que ja heu preparat bé la ruta jejeje!!

  Petons!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.