cap a Ecuador

Ecuador

Per anar de Trujillo a Quito (Equador), on havia quedat amb els meus pares per passar 15 dies junts (un altre dia parlaré de viatjar amb pares jejeje), podia agafar un bus directe que trigava 28 hores però que era molt senzill, ni semicama ni res de res… (Ormeí±o 80$). O bé, fer una entretinguda combinació de busos i anar fent trams (total 36 hores), per menys de la meitat del preu, i poder viatjar una nit amb bus semi-cama (que algu és algu). Aquest bus nocturn de Trujillo arriba a Piura a les 5 del matí­. La terminal del segon bus que havia d’agafar, de Piura a Loja (ja a Equador), estava tancada, així­ que el guí rdia de seguretat em va obrir la porta, acompanyat del gos de seguretat, i els tres ens vam posar a dormir als bancs de l’estació… fins a les 8 del matí­ que començava l’activitat. El problema d’aquesta combinació era que no sabia ni els horaris ni disponibilitat, i si no podia agafar els busos com havia calculat, enlloc de 36 serien 50 hores de viatge. Per sort, al arribar a Loja, vaig poder comprar un dels 3 últims seients pel darrer bus a Quito, el que sortia a les 9 del vespre.

El pas de frontera Perú — Equador per aquesta zona és de les més segures i tranquil·les. el pont de Macarí¡, que ara ja n’hi ha un d enou i modern… Motiu pel qual havia descartat anar per aquí­ i no per Tumbes (que era una mica més curt), però s’havien reportat atracaments, assalts a busos, robatoris… i la mala experiència a la frontera de Senegal em va convidar a evitar els riscos…

Després de tota la nit en ruta, al dia segí¼ent ja vaig arribar a Quito, a la megaterminal Quitumbe. Per 0,25$ trolebus i directe al centre de la ciutat… uns dies d’hotel amb sabonet i tot no va malament :)

I a descobrir Equador amb uns companys de viatge excepcionals, els meus pares!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.