Chile, el secret de Pichilemu

A mi la muntanya m’apassiona… però el mar… ai el mar!! poder veure una posta de sol com aquesta amb la immensitat de l’Oceà Pacífic… buuuffffff i això que la terra segueix tremolant però ara és com si no ho notés…

Pichilemu és un petit poble de la costa del Pacífic de Chile que ni tant sols sortia a la meva guia… però a través del boca-orella vaig venir-hi a parar per casualitat, per curiositat… i a més a més a casa del Jose, que m’ha acollit amabilíssimament com a couchsurfer. I és una de les poblacions més importants del surf a Chile!!! I sembla que a Jack Johnson també li va agradar, i hi va rodar aquest genial video clip

En aquests moments, s’està disputant el Campionat del Món d’onades gegants (Quiksilver Big Wave Ceremonial); el dia 1 d’abril començava el període d’espera i durarà fins al 31 de maig. Vol dir que els dies que es prevegi onades gegants, es convoca a tothom i a competir… i aquest cap de setmana hi ha alerta roja del campionat, que vol dir possibilitat imminent de competició i tots els millors surfistes estan venint (de California, Hawai, Brasil, Perú o Sudàfrica…). Avui les onades eren considerables però no gegants… així que segueixen esperant. I em sembla que acabarem esperant tots…

Fa molt de fred en aquesta zona i l’aigua del mar està gelada, però posats a passar fred, he preferit aprofitar i posar-me dins de l’aigua i provar les onades del Pacífic. I just quan ens estàvem posant els neoprens, un altre tremolor… de 6 graus i epicentre a només 19 km de Pichilemu. Tots ens hem mirat… i de seguida feien broma de si estaríem més segurs dins l’aigua o fora… i les onades no han crescut i el mar estava força tranquil, gelat, però tranquil…

La majoria de pobles a Chile tenen un parc de bombers voluntaris; quan hi ha una emergència sona una alarma a tot el poble, i els bombers saben que han d’anar cap al parc… però quan no ho saps, i hi ha tremolors cada dos per tres, al sentir aquesta alarma general per tot el poble, no saps si has de córrer sota el llit o cap a fora de casa per si de cas… ara ja ho he entès; estem segurs!

Per cert, les millors “empanadas” de tot sudamèrica, de moment les d’un petit bar d’aquí, “La casa de las Empanadas“.

Aquí algunes fotos més d’aquest tresor amagat:

Pichilemu - Pacific Chile Pichilemu - Pacific Chile Pichilemu - Pacific Chile Pichilemu - Pacific Chile Pichilemu - Pacific Chile Pichilemu - Pacific Chile

8 comments

 1. conxa

  tremolant,tremolant et quedaras tururu………………..petons.i vigila las resacas que aquest mar es TRAICIONERO CUIDAT MOLT

 2. AnnaKinter

  M’ha encantat el vídeo!
  Molts petons!

 3. Joana

  Meravellos, però vigila molt. Aqui molta pluja. Recors

 4. francesc

  Ara ja a Santiago, on també es noten els tremolors però ja no és el mateix, no us preocupeu :)

 5. Laura

  Nen, ens agafara un cubriment de cor. A veure si ve un tsunami, millor ves cap a la muntaya

 6. Joan

  Sembla que hi ha bones onades al Pacífic! cuida’t molt!

 7. Gloria

  Gracias por el video. Logra “detener el tiempo”, o a nosotros:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.