Chile, el secret de Pichilemu

A mi la muntanya m’apassiona… però el mar… ai el mar!! poder veure una posta de sol com aquesta amb la immensitat de l’Oceí  Pací­fic… buuuffffff i això que la terra segueix tremolant però ara és com si no ho notés…

Pichilemu és un petit poble de la costa del Pací­fic de Chile que ni tant sols sortia a la meva guia… però a través del boca-orella vaig venir-hi a parar per casualitat, per curiositat… i a més a més a casa del Jose, que m’ha acollit amabilí­ssimament com a couchsurfer. I és una de les poblacions més importants del surf a Chile!!! I sembla que a Jack Johnson també li va agradar, i hi va rodar aquest genial video clip

En aquests moments, s’estí  disputant el Campionat del Món d’onades gegants (Quiksilver Big Wave Ceremonial); el dia 1 d’abril començava el perí­ode d’espera i durarí  fins al 31 de maig. Vol dir que els dies que es prevegi onades gegants, es convoca a tothom i a competir… i aquest cap de setmana hi ha alerta roja del campionat, que vol dir possibilitat imminent de competició i tots els millors surfistes estan venint (de California, Hawai, Brasil, Perú o Sudí frica…). Avui les onades eren considerables però no gegants… així­ que segueixen esperant. I em sembla que acabarem esperant tots…

Fa molt de fred en aquesta zona i l’aigua del mar estí  gelada, però posats a passar fred, he preferit aprofitar i posar-me dins de l’aigua i provar les onades del Pací­fic. I just quan ens estí vem posant els neoprens, un altre tremolor… de 6 graus i epicentre a només 19 km de Pichilemu. Tots ens hem mirat… i de seguida feien broma de si estarí­em més segurs dins l’aigua o fora… i les onades no han crescut i el mar estava força tranquil, gelat, però tranquil…

La majoria de pobles a Chile tenen un parc de bombers voluntaris; quan hi ha una emergència sona una alarma a tot el poble, i els bombers saben que han d’anar cap al parc… però quan no ho saps, i hi ha tremolors cada dos per tres, al sentir aquesta alarma general per tot el poble, no saps si has de córrer sota el llit o cap a fora de casa per si de cas… ara ja ho he entès; estem segurs!

Per cert, les millors “empanadas” de tot sudamèrica, de moment les d’un petit bar d’aquí­, “La casa de las Empanadas“.

Aquí­ algunes fotos més d’aquest tresor amagat:

Pichilemu - Pacific Chile Pichilemu - Pacific Chile Pichilemu - Pacific Chile Pichilemu - Pacific Chile Pichilemu - Pacific Chile Pichilemu - Pacific Chile

8 comments

 1. conxa

  tremolant,tremolant et quedaras tururu………………..petons.i vigila las resacas que aquest mar es TRAICIONERO CUIDAT MOLT

 2. AnnaKinter

  M’ha encantat el ví­deo!
  Molts petons!

 3. Joana

  Meravellos, però vigila molt. Aqui molta pluja. Recors

 4. francesc

  Ara ja a Santiago, on també es noten els tremolors però ja no és el mateix, no us preocupeu :)

 5. Laura

  Nen, ens agafara un cubriment de cor. A veure si ve un tsunami, millor ves cap a la muntaya

 6. Joan

  Sembla que hi ha bones onades al Pací­fic! cuida’t molt!

 7. Gloria

  Gracias por el video. Logra “detener el tiempo”, o a nosotros:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.