Tartarugas Marinhas i Baleia Jubarte

Ahir, a part de visitar boniques platges del nord de Bahia, hem visitat dos centres de protecció d’animals marins; un de tortugues i un altre de balenes.

TAMAR
http://www.tamar.org.br

En algun moment de la creació del món, les tortugues marines van rebre la segí¼ent missió: “Repartiu-vos per tot l’oceí , sense amagar la vostra bellesa, alimenteu als qui ho necessitin, però no deixeu d’existir”. Així­ va ser, i l’home no té dret a contrariar aquesta llei còsmica.

Després de més de 100 milions d’anys de supervivència i l’evolució, les tortugues marines segueixen exercint un paper ecològic important en els entorns on es donen – les zones costaneres d’aigí¼es profundes (les anomenades regions abissals). Són una font d’aliment per als depredadors marins i terrestres, inclòs l’home, i els principals consumidors dels organismes marins, que actuen com a substrat per a altres espècies.

InstitutoBaleia Jubarte
http://www.baleiajubarte.org.br

L’establiment de la segona base de l’Institut de la Balena Geperuda a Praia do Forte, a la costa nord de Bahia, es va produir el 2001, de la necessitat de controlar els registres cada vegada més freqí¼ents de l’espècie a la regió com a conseqí¼ència de la reocupació de la zona, antigament de presència històrica d’aquestes espècies. L’aplicació de l’Institut van ser la base d’estudis cientí­fics a la costa nord, i l’ampliació de l’í rea d’estudi. Praia do Forte, a la costa nord de Bahia, s’ha convertit cada vegada més en un lloc de referència per l’ecoturisme i la conservació ambiental a l’estat: dotada d ‘una singular bellesa, és una important destinació turí­stica a la costa nord de Bahia i la llar de grans projectes la conservació marina. A causa dels hí bits de les espècies costaneres i la plataforma continental estreta de la costa nord de Bahia, les observacions es produeixen prop de la costa, el turisme i l’observació de balenes encoratjat per la IBJ com una eina per sensibilitzar el públic contra la caça d’aquests animals ha augmentat cada any.


Les fotos són de les pròpies webs. Tots dos projectes finançats amb l’ajuda de Petrobras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.