Brasil: posta de sol a Bahia

La Bahia de Todos los Santos, és un lloc espectacular i la veritat és que valia la pena córrer el risc i tornar a l’alberg a buscar la cí mera i passejar una estona. A vegades, segons a on o quan, fa una mica de cosa anar amb aquest tros de cí mera penjat al coll… però si arriscar-se una mica (els ”malecons” al vespre no acostumen a ser massa segurs) significa gaudir de la fotografia… no té preu!
I aquests són alguns dels instants captats.. posta de sol al Porto da Barra, el far i amb l’illa d’Itaparica al fons.

Salvador da Bahia Salvador da Bahia
Salvador da Bahia Salvador da Bahia
Salvador da Bahia Salvador da Bahia
Salvador da Bahia Salvador da Bahia
Salvador da Bahia Salvador da Bahia
Salvador da Bahia Salvador da Bahia

I avui, després de la xerrada d’Aleida Guevara a la Facultat de Filosofia, en un col·loqui organitzat pel Movimiento sin Tierra, hem anat visitant diferents racons de la ciutat, amb el Marcus i famí­lia de guies excepcionals. Dinar arran del mar, el plat tí­pic de camaroes, i a la tarda visita a l’església do Senhor do Bonfim, on es lliguen unes cintes de colors a les valles, amb tres nusos = tres desitjos. I hem acabat al Fuerte da Capoeira, una antiga presó de la dictadura reconvertida en espai social, on cada grup de Capoeira té la seva sala (fins i tot el grup de Filhos do Mestre Bimba), i hem assistit a una classe de Capoeira Angola (acompanyats de tres berimbaus, dos pandeiros, agogo, atabake i rascall)… muita cultura brasileira :)

3 comments

 1. Tomàs Gordó

  Francesc felicitats,
  Molt guapes les fotos al capvespre.
  Per cert, quina cí mera portes? Jo vaig amb una Nikon D5000 i a vegades fa por dur-la a sobre segons a on vaig, t’entenc perfectament.
  Vinga endavant i a gaudir-ho!
  I a veure si algún dia coincidim en algún lloc del món i ens coneixem personalement. Trobar-se catalans pel món i si son viatgers de llarga durada fa molta ilusió, suposo que ja et deu haver passat també.
  Salutacions des de Sucre (Bolí­via),

  Tomí s

 2. Txell i Xavi

  Ostres Francesc!!! Grans fotos!!! que xules!
  Corroboro el què dius… val la pena arriscar-se!

 3. francesc

  Grí cies Txell i Xavi :) i felicitats per la nova aventura que us heu proposat, I love campers :)

  Tomí s porto una Canon 500D amb un objectiu 18-200 que és enorme i costa dissimular-la jejeje
  De moment, per precaució la he anat traient poc (també porto una compacta petitona)… però quan m’allunyo de les grans ciutats, cap problema!! Les teves fotos també són mooolt xules!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.