Kobarid i la vall del riu Soca

Kobarid and Soca Valley
Una mica més a l’oest de la vall de Bohinj, hi ha la vall de Kobarid, ja molt aprop de la frontera italiana. I que sobretot és famós pel riu d’aigües turqueses Soca, ideal per a tot tipus d’activitats aquàtiques (ràfting, piragüisme, etc.).

Tot i coincidir amb tres dies de tempestes i pluja, el temps ens va oferir la treva suficient per descobrir diferents racons de la vall, fent base a l’acollidor Càmping Koren Kobarid.

A només 30 minuts del càmping, trobem una zona de cascades, que acaba amb la Kozjak Waterfall que després d’un salt d’uns 15 metres acaba amb un pou d’aigües turqueses, i que per arribar-hi cal fer un petit tram estret agafat d’uns cables.
Kobarid and Soca Valley
Kobarid and Soca Valley
Kobarid and Soca Valley
Kobarid and Soca Valley
Kobarid and Soca Valley

La zona té moltes possibilitats d’oci outdoor, amb uns paisatges i valls espectaculars. Excursions caminant, en bicicleta, travesses, ràfting, kayak, etc. Nosaltres vam tenir l’oportunitat de fer ràfting pel mític Söca River, que té alguns trams amb ràpids del més alt nivell, i que degut a les fortes pluges dels últims dies vam fer el descens per un tram diferent. L’agència Maya Sports de Tolmin s’encarregava de tot i ens va venir a buscar al càmping.

Un poble molt bonic és Bovec, i és una llàstima que el telecabina i l’àrea d’esquí estigui tancada ja que oferia unes impressionants vistes de la regió. Just davant del poble, hi ha una zona de picnic amb taules i barbacoes just a la vora del riu que és ideal per passar-hi una bona estona: http://goo.gl/maps/Xx6Mp

Kobarid and Soca Valley
Kobarid and Soca Valley
Kobarid and Soca Valley
Kobarid and Soca Valley
Kobarid and Soca Valley
Kobarid and Soca Valley
Kobarid and Soca Valley

A Kobarid també és molt important el museu de la I Guerra Mundial, ja que les muntanyes que rodegen la vall, eren línies de defensa i són moltes les restes de trinxeres i amagatalls de la guerra que hi ha. A més el museu va guanyar una distinció com a millor museu d’Europa i ofereix un vídeo documental que mostra la duresa i cruesa de la guerra en un indret d’alta muntanya com aquell.
I un dels edificis més pintorescs és l’església de St. Anthony i la Italian Charnel House que serveix d’homenatge als soldats italians morts durant la guerra.
Kobarid and Soca Valley
Kobarid and Soca Valley
Kobarid and Soca Valley
Kobarid and Soca Valley

Tolmin, una altra vila propera molt visitada, té unes Gorges espectaculars. Hi vam anar una tarda de boira i tempesta i la atmosfera que s’hi creava posava la pell de gallina.
Pujar fins a l’església de Javorca val molt la pena. És una església memorial, construïda pels soldats que estaven de patrulla per aquella zona durant la I Guerra Mundial, i que ara ha quedat com un lloc sagrat de culte i que recorda una mica alguns temples de Nepal o del nord de l’Índia.
Kobarid and Soca Valley
Kobarid and Soca Valley
Kobarid and Soca Valley
Kobarid and Soca Valley
Kobarid and Soca Valley
Kobarid and Soca Valley
Kobarid and Soca Valley

I un tresor amagat a 2 km de Kobarid és el restaurant Hissa Franko, un dels millors del país.
hisa franko restaurant

I és que aquesta regió ofereix tantes opcions que 5 dies no donen per tot i com a altres llocs, hi haurem de tornar!!

 

Allotjament
Camp Koren Kobarid: http://www.kamp-koren.si/en
Restaurant
Hissa Franko: http://www.hisafranko.com/
Ràfting i Esports
Maya Sports Tolmin: http://www.maya.si/EN/

 

Info:
http://www.visit-soca.com/
http://www.slovenia.info

 

 

 

1 comment

  1. Sylvia

    Amazing place!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.