Llac Bled i Vintgar Gorges, Eslovènia

Llac Bled - Rutabaobab

Lake Bled, Slovenia
El llac Bled és un dels emblemes del paí­s; la tí­pica fotografia de l’esglèsia al mig de l’illa del llac és de les primeres en aparèixer al cercar Eslovènia a Google. I és que no n’hi ha per menys! No és tant gran com el llac de Bohinj, però molt més visitat. Els caps de setmana, els pocs aparcaments que hi ha d’accés a les platges, s’omplen de seguida de famí­lies eslovenes que aprofiten l’estiu per gaudir del sol i el llac. I és que és el lloc ideal (a menys d’una hora de la capital) per passar-hi el cap de setmana sol, en parella, amb fills petits o amb la gran famí­lia; hi ha activitats per a tothom.
Des de diferents punts del llac es poden llogar embarcacions, standup paddle, kayaks, windsurfs, etc. i gaudir del medi aquí tic.
Pujar al castell de Bled és prí cticament obligatori, ja que estí  molt ben conservat i té unes vistes espectaculars. Un castell medieval, construí¯t al bellmig d’un precipici, i amb un increí¯ble llac als peus? Si, The Bled Castle.
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia

El llac alpí­ Bled, estí  rodejat per un camí­ peatonal i carril bici que permeten recórrer tot el perí­metre tot passejant o corrent. Ple de restaurants, platges i zones de bany molt ben equipades; potser els diumenges d’agost no són el dia ideal per venir al llac, ja que és quan hi ha més visitants, però tot i així­ no té comparació amb altres paí¯sos i destins turí­stics ja que no hi ha sensació de massificació.

El restaurant Villa Preseren té una terrassa arran del llac ideal per sopar i degustar la truita i altres especialitats tí­piques eslovenes. I el què és espectacular, són els postres: la kremsnita és un pastí­s de crema boní­ssim. Va coincidir amb la lluna plena del mes d’agost, i la posta de sol des del llac era increí¯ble!!
Lake Bled, Slovenia
Vila preseren
Lake Bled, Slovenia

Però a més, a 5 minuts del centre, hi ha les Vintgar Gorges un barranc d’aigí¼es turqueses amb passarel·les de fusta que permeten recórrer tot el tram i gaudir d’un riu i una natura desbordant.
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia

 

Allotjament
Camp Danica: http://www.camp-danica.si/en/
Restaurant
Villa Preseren: http://www.villa-preseren.com

 

Info: http://www.slovenia.info

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.