Llac Bled - Rutabaobab

Llac Bled i Vintgar Gorges, Eslovènia

Lake Bled, Slovenia
El llac Bled és un dels emblemes del país; la típica fotografia de l’esglèsia al mig de l’illa del llac és de les primeres en aparèixer al cercar Eslovènia a Google. I és que no n’hi ha per menys! No és tant gran com el llac de Bohinj, però molt més visitat. Els caps de setmana, els pocs aparcaments que hi ha d’accés a les platges, s’omplen de seguida de famílies eslovenes que aprofiten l’estiu per gaudir del sol i el llac. I és que és el lloc ideal (a menys d’una hora de la capital) per passar-hi el cap de setmana sol, en parella, amb fills petits o amb la gran família; hi ha activitats per a tothom.
Des de diferents punts del llac es poden llogar embarcacions, standup paddle, kayaks, windsurfs, etc. i gaudir del medi aquàtic.
Pujar al castell de Bled és pràcticament obligatori, ja que està molt ben conservat i té unes vistes espectaculars. Un castell medieval, construït al bellmig d’un precipici, i amb un increïble llac als peus? Si, The Bled Castle.
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia

El llac alpí Bled, està rodejat per un camí peatonal i carril bici que permeten recórrer tot el perímetre tot passejant o corrent. Ple de restaurants, platges i zones de bany molt ben equipades; potser els diumenges d’agost no són el dia ideal per venir al llac, ja que és quan hi ha més visitants, però tot i així no té comparació amb altres països i destins turístics ja que no hi ha sensació de massificació.

El restaurant Villa Preseren té una terrassa arran del llac ideal per sopar i degustar la truita i altres especialitats típiques eslovenes. I el què és espectacular, són els postres: la kremsnita és un pastís de crema boníssim. Va coincidir amb la lluna plena del mes d’agost, i la posta de sol des del llac era increïble!!
Lake Bled, Slovenia
Vila preseren
Lake Bled, Slovenia

Però a més, a 5 minuts del centre, hi ha les Vintgar Gorges un barranc d’aigües turqueses amb passarel·les de fusta que permeten recórrer tot el tram i gaudir d’un riu i una natura desbordant.
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia
Lake Bled, Slovenia

 

Allotjament
Camp Danica: http://www.camp-danica.si/en/
Restaurant
Villa Preseren: http://www.villa-preseren.com

 

Info: http://www.slovenia.info

 

 

 

3 comments

 1. Ivan

  Hola Francesc. Increíbles aquestes fotos, m’ha sorprès que eslovènia sigui d’aquesta manera… hem de viatjar més! També he flipat amb els colors de les fotos, sobretot amb els blaus… quina càmara portes? Jo tinc una compacta de tota la vida, no entenc gaire, però de veritat que la qualitat de les fotografies m’ha sorprés. Hi ha algun efecte que t’ajudi a aconseguir aquests colors tant vius? Gràcies!

 2. francesc

  Hola Ivan, moltes gràcies per comentar!
  D’entrada, la fotografia és llum i com que aquests dies va fer molt sol i bona llum, el contrast queda més nítid. Com que m’agrada molt la fotografia, ni que sigui en viatges jo prefereixo carregar pes i portar el meu equipament, utilitzo una càmera Canon rèflex 6D. Moltes vegades disparo en manual per poder forçar l’exposició que més m’interessa en funció de si estic en una zona més fosca o més clara…
  I sovint utilitzo Lightroom a posteriori per acabar de “revelar” els ajustos i deixar la foto el més semblant al què veia.
  Salutacions!

 3. francesc

  I si, Eslovènia ens va sorprendre en tots els sentits!! hi vam anar atrets per fotos que vam veure però un cop allà la realitat superava les fotos!! Hi ha molts paisatges diferents, des de l’Alpí a platges, i l’avantatge és que tot queda a una distància molt propera :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.