Yellowstone National Park – 1a part

Yellowstone National Park - Rutabaobab
El Parc Nacional de Yellowstone a Wyoming, és un dels parcs més famosos del món. í‰s enorme i espectacular però sobretot perquè va ser el primer Parc que es va crear sota el concepte de Parc Nacional. I és espectacular perquè acull la zona geotèrmica i de geysers més gran del món (se n’han comptat fins a 1283 geysers).

Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab

El Parc és tant gran (9000 km2) i amb zones tant diferenciades que mai hi ha prou temps per veure-ho tot. Si la carretera que dóna la volta a tot el parc són uns 200 km i en total hi ha uns 400 km de carreteres asfaltades, aquestes només donen accés al 10% del parc. El 90% restant només s’hi pot arribar per camins o caminant entre muntanyes. El paisatge, generalment molt alpí­ i format a partir d’uns antics volcans, inclou rius, llacs, canyons i serralades. El Yellowstone Lake és un dels llacs d’alçada més grans de Nord Amèrica situat al centre de la Yellowstone caldera, el supervolcí  més gran del continent (encara considerat actiu).

Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab

Al ser un lloc tat i tant turí­stic, ofereix tot tipus de facilitats pels visitants, adaptades a totes les butxaques. Des de les zones d’acampada més bí siques fins als resorts de luxe. I com que juliol i agost són temporada alta, no és fí cil trobar allotjament i o bé es reserva amb antel·lació, o bé s’ha de matinar per obtneir alguna plaça lliure dels cí mpings que assignen els espais lliures per ordre d’arribada cada matí­. Però precisament a finals d’agost quan hi vam anar, ja es considera que comença la tardor i tot estí  molt més tranquil.

Nosaltres ja comptí vem passar-hi 6 o 7 dies i la veritat és que ens n’haguessin faltant encara uns quants més. Però això ens va permetre dedicar cada dia a una zona diferent i repetir-ne alguna. Ja vaig dir que tot i que hi ha qui considera el Grand Teton com una excursió d’un dia quan es visita Yellowstone, a la prí ctica són dues opcions molt interessants i que val la pena dedicar-hi tant temps com es pugui a cadascuna d’elles.
Lake village i fishing bridge, Old Faithful i els Geyser Basin, Biscuit Basin, Canyon Village i les Lower and Upper falls, i la zona nord de Mammoth Hot springs i el poblet de Gardiner a Montana.
Vam instal·lar-nos a la zona d’acampada de Canyon Village que és una de les de millor relació qualitat preu, amb lavabos i dutxes. I des d’allí  pots anar cap a la dreta o a l’esquerra i anar arribant prí cticament a cada punt.

Una de les primeres coses que més sorprèn a l’arribar és la quantitat de bisons i animals que et vas trobant per tot arreu. Si bé l’ós Grizzley i el negre són els més buscats i difí­cils de veure, de bisons n’hi ha per tot arreu i sovint a la mateixa carretera. I el què molta gent no sap és que provoquen més ferits i accidents que els óssos. Molta gent assumeix que els bisons són com vaques que estan pasturant i que s’hi poden aproximar tant com vulguin i fer fotos tocant-los, però a la prí ctica són animals molt imprevisibles i extremadament forts i rí pids. Poden saltar d’un costat a l’altre d’un cotxe sense embranzida i donar la volta a un autocar més rí pid que una persona…
Van estar prí cticament extints degut a la cacera indiscriminada al segle passat i la gepa tant caracterí­stica que tenen és un gran muscle que els dóna l’estructura necessí ria per moure el cap, l’extremitat tant robusta dissenyada per empènyer la neu a l’hivern i arribar a trobar herba per menjar.
També vam veure tot tipus de cérvols, moose i altres mamí­fers, així­ com coyotes.
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab

Com en tots els altres Parcs visitats, sempre que podí­em seguiem les excursions guiades amb els Rangers del Parc, una manera gratuí¯ta de conèixer molt millor la fauna i geografia, de la mí  d’autèntics professionals apassionats pel seu entorn.
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab

Una espectacular posta de sol després de la tempesta:
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab
Yellowstone National Park - Rutabaobab

I evidentment, un lloc ideal per visitar amb moto. T’hi apuntes?
Yellowstone National Park - Rutabaobab

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.