Grand Teton National Park

Grand Teton - Rutabaobab
Després de deixar enrere Arches National Park i travessar tot Utah, creuem una part d’Idaho per arribar a Jakson Hole, porta d’entrada al parc nacional del Grand Teton.
Si bé hi ha qui considera aquest parc com una excursió d’un dia des de Yellowstone, la seva extensió i possibilitats diferents ofereixen un munt de racons que valen la pena, i per tant quants més dies s’hi puguin dedicar, més se’n gaudirí . A l’hivern hi ha pistes d’esquí­ i a l’estiu moltes excursions diferents.
Com en la majoria de parcs nacionals, les zones d’acampada s’omplen de seguida els mesos d’estiu i és millor reservar amb antel·lació.

Grand Teton - Rutabaobab
Grand Teton - Rutabaobab
Grand Teton - Rutabaobab
Grand Teton - Rutabaobab
Grand Teton - Rutabaobab
Grand Teton - Rutabaobab

Des de mesos abans quan ja mirí vem informació a la web, sempre hi havia l’alerta de perill d’óssos i a l’arribar al primer centre de visitants, et recomanen que compris “l’esprai anti-óssos”. De fet, és com un petit extintor amb un gas de pebre que només en cas que un ós es sorprengui i t’ataques, et serviria per dissuadir-lo.
Tot el parc estí  ple d’óssos i per tant cal prendre certes mesures de precaució. Si bé d’entrada no ataquen als humans, sinó que en fugen, però si els sorprens a la corba d’un caminet i ells es sorprenen perquè no t’han sentit, poden atacar. De la mateixa manera, si creues la lí­nia imaginaria entre l’ós i el seu menjar o entre l’ós i les seves cries, també se senten amenaçats i podrien atacar. Per la resta, només cal no deixar restes de menjar de cap tipus fora de les caixes de seguretat de metall que tots els cí mpings tenen. Fins hi tot poden trencar vidres de cotxes si dins hi ha menjar, ja que l’oloren amb molta facilitat.

Grand Teton - Rutabaobab
Grand Teton - Rutabaobab
Grand Teton - Rutabaobab
Grand Teton - Rutabaobab
Grand Teton - Rutabaobab

El pic del Gran Teton és un massí­s rocós de 4200 m. d’altitud que governa tota la vall. La serralada és plena de glaciars i colls. A Jenny Lake és un molt bon lloc per fer kayak i també es pot agafar una barca que el creua i pujar fins al Cascade Creek, que et deixa a l’inici de la vall, al peu del Grand Teton. De pujada i ha uns miradors espectaculars.

Aquí­ podeu descarregar els diferents trí­ptics amb excursions i trekkings.

Grand Teton - Rutabaobab
Grand Teton - Rutabaobab
Grand Teton - Rutabaobab
Grand Teton - Rutabaobab
Grand Teton - Rutabaobab
Grand Teton - Rutabaobab
Grand Teton - Rutabaobab
Grand Teton - Rutabaobab

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.