Pokhara, Nepal

El viatge des de Totepani a Pokhara es fa molt llarg. I quan hi ha un accident (que passa sovint) la carretera queda tallada hores, especialment si hi desgraciadament hi ha hagut algun mort. Així­ que ens toca esperar a peu de carretera, sota un sol de justí­cia, a que arribi la policia, forensa¿?, ambulí ncia… amb la part positiva de que obliga als membres del bus a relacionar-se, nepalesos amb occidentals, compartir el que sigui de menjar, xerrar…

Pokhara és una ciutat amb un gran llac, al peu de grans turons i protegida per la serralada dels Annapurnes. I és dia de festa grossa, el festival Tihar i festa de la tika entre germans i germanes. La tradició diu que la germana posa una tika al front dels germans, en aquest cas una tika especial feta amb molta cura i que conté 7 colors… una cerimònia per a la bona fortuna. I hem tingut la sort de que una famí­lia ens ha convidat a casa seva a participar-hi. Es beneeixen aliments, es purifiquen les persones i al final es fa un í pat (el tí­pic Dhal bat) al pati de la casa.

Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit

Visitem el monument budista World Peace Pagoda, on hi hem pujat amb bici. Una proclama a la pau mundial, des de dalt d’un turó amb unes vistes de la ciutat i del Machapuchare increí¯bles.

Tornem a trobar pastisseries alemanyes (croissants de xocolata, cianamon roll…), que a Kathmandú ja haví­em descobert… I retrobem a diferents excursionistes, entre ells al Park, el monjo budista zen amb qui vam compartir part del recorregut.

Als carrers, segueix el festival; cada grup d’animació té el seu propi ”carromato” (m’agrada aquesta paraula) amb música, i el seu grup de ballarins, que es van aturant a diferents places i carrers a interpretar els seus shows. í‰s curiosa la mescla de cançons i danses tradicionals amb shows moderns, karaokes i imitacions dels Michael Jackson.

Visitem el mirador dels himalí ies i el mateix taxista ens porta a la cova dels ratpenats… n’hi havia, i molts!!

Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Annapurna Circuit Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal

Annapurna Circuit Pokhara - Nepal Annapurna Circuit Pokhara - Nepal Pokhara - Nepal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.