Cap a Melbourne

Humpback Whale

Com que jo ja coneixia la costa Est, vam decidir visitar la part sud i fer la Great Ocean Road, així­ que conduirem de Sydney a Adelaida per la carretera de la costa. Segí¼ent etapa, de Wollongong a Merimbula. Arribem de nit però ens llevem dora per poder anar a veure les baleens que en aquesta època de l’any passen per davant la costa… i aquests alguns dels únics cangurs qu ehem vist en tot el viatge.

Austrí lia Austrí lia Austrí lia Austrí lia Austrí lia Austrí lia

Tot i que durant la primera hora de barco, tení­em la sensació que haví­em pagat per anar a caçar gamusinos (ni rastre de cap animal marí­)… de sobte comencem a veure surtidors d’aigua, aletes… i a mesura que ens hi acostem veiem les balenes de ben aprop (Humpback whales o balena geperuda)!! Van en grups de 4 o 6 i passegen molt a prop del barco sense gaire por. Pugen a la superfí­cie a respirar i algunes ensenyen la aleta, es giren d’esquena, aixequen la cua… o fins i tot salten pels aires!! 3 hores d’espectacle natural increí¯ble, acompanyat per dofins i foques juganeres.

Humpback Whale Humpback Whale Humpback Whale Humpback Whale Humpback Whale Humpback Whale Humpback Whale Humpback Whale Humpback Whale Merimbula

Humpback Whale Humpback Whale Humpback Whale

Conduí¯m per arribar a dormir a Melbourne, i ens quedem en un dels albergs més antros que hem estat (Melbourne connection). La ciutat és molt xula i aprofitem per visitar Phillip Island i l’arribada dels pingí¼ins a la platja, la Penguin Parade. Cada nit, quan s’ha post el sol, entre 500 i 2000 pingí¼ins venen a la platja a descansar 2 o 3 dies als seus nius que tenen a la costa (entre la sorra i els arbustos). Els primers que surten, s’esperen en fila mirant endavant (el públic estí  en unes grans grades i uns focus il·luminen la sorra de la platja). Quan el primer pingí¼í­ ”s’atreveix” a creuar la zona de llum, tots els altres el segueixen corrent darrera, fins que creuen la sorra i arriben als arbustos de la platja. Quan ja han passat, els pots veure encara de més a prop, mentre per grupets van buscant el seu niu entre la sorra i les plantes… quasi els pots tocar però prohibit fer fotos… Aquí­ hi ha un ví­deo.

í‰s un espectacle bastant turí­stic i deu ser estressant pels animals, però és la manera de recollir diners i protegir-los, doncs fins fa poc hi havia, a Phillip Island, 9 platges on sortien i ara només en queda una (per la construcció, etc.).

Això és Melbourne:

Melbourne Melbourne Melbourne Melbourne Melbourne Melbourne Fumar Mata! Melbourne Melbourne Melbourne Melbourne Melbourne Melbourne Melbourne

Melbourne Melbourne

1 comment

  1. Laura

    Nen, et contractaran per el National Geographic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.