Lima, capital de Perú

La majoria de capitals de Sudamèrica tenen mala fama; brutes, perilloses, contaminades, enormes i saturades de trí nsit,… però cadascuna d’elles m’ha sorprès gratament, trencant tots els tòpics i estereotips que altres viatgers havien dit. I Lima no n’és l’excepció…

Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú

Molt ben acollit a casa de la Sí­lvia, a l’interessant barri de Barranco, ple de bars, botigues,  parcs…  i la platja ben a prop. El barri veí­ de Miraflores, la zona més ben cuidada de la ciutat (i cara), no té res a envejar a ciutats europees o americanes… Però evidentment, Lima, amb els seus quasi nou milions d’habitants, també té problemes de pobresa, inseguretat en algunes zones, etc. Veure l’informe (pdf) “Aproximación a la pobreza de la ciudad de Lima” del Banc Mundial novembre 2002.

Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú

Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú

Va coincidir que es celebrava el bicentenari del paí­s, i es celebrava amb actes oficials, desfilades, etc. Vaig poder veure una exposició de mí scares utilitzades en els esdeveniments folklòrics i tradicionals, art de carrer i un espectacular espectacle de llum i so al parc de les fonts (Circuito Mí¡gico del Agua). Aquí­, a través de lí sers de llum i les fonts d’aigua es creava un show espectacular que a més a més projectaven imatges de ballarins/es tí­pics peruans a una pantalla d’aigua:

Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú Lima - Perú

2 comments

  1. Elena

    Hola Francesc, me alegra que hayas estado en el Perú, realmente es un paí­s impresionante y lo digo con toda humildad ;)
    El Bicentenario de la Independencia se avecina (serí¡ el 2021) pero ciertamente en algunos lugares ya se estí¡ celebrando.
    Saludos y mucha suerte en tu recorrido.

  2. francesc

    Muchas gracias Elena, efectivamente, se celebraba el aniversario, no el bicentenario todaví­a :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.