Chile, Pucón i volcí  Villarrica

Tenia pensat anar dos dies a l’illa de Chiloé, però anunciaven tres dies de bon temps a la zona de Pucón i com que volia pujar al volcí  Villarrica, era important aprofitar aquesta finestra de bon temps, doncs són molt estrictes i si les condicions no són idònies, no hi deixen pujar… hi havia gent que portava 5 dies esperant!! El poble m’ha encantat i no m’importaria gens quedar-m’hi a viure… I quina mania en quedar-me a viure a tot arreu… però és que la calma i els paisatges de Pucón… buffffff.

Pucón - Volcí¡n Villarrica Pucón

Lamentablement, després del terratrèmol (un dels més grans de la història), just dos dies després quan van obrir de nou les carreteres, tots els turistes i viatgers van marxar de la ciutat i prí cticament del paí­s… i ara ha baixat molt, molt, el nombre de visitants… i els hi estí  afectant…
A les 7:00 a la porta del Hostel Paradise, on el Daniel ens acaba de preparar el material. El volcí  estí  actiu, i després del terratrèmol, torna a treure fum, lava i fa tremolors… avui a les 6:00 n’ha fet un de 6,1 graus. í‰s un pic tot nevat, de 2800 m. i cal grampons i piolet per arribar a dalt. Les condicions climí tiques són òptimes però el telecadira que t’acosta una mica (hi ha unes pistes d’esquí­ a la falda del volcí ), estí  espatllat i tocarí  caminar 45 minuts més de regal.

Pucón - Volcí¡n Villarrica Pucón - Volcí¡n Villarrica Pucón - Volcí¡n Villarrica Pucón - Volcí¡n Villarrica

El dia abans va fer molt bon dia i la neu es va estovar, i amb la gelada tant forta que hi va haver a la nit, es va glaçar tant que la meitat dels grups que pujaven al cim, han hagut de tornar enrere perquè els seus guies ho han considerat massa perillós. Sobretot, aquells grups de 15 persones que van més lents i entretenint-se pel camí­, jugant… i al tram final no es pot jugar gaire… una relliscada i ni les tècniques de frenada amb piolet t’eviten caure uns 500 m. pel gel sense poder frenar, degut a la duresa del gel.
Però no vam caure i vam arribar a dalt… Si bé vas veient fum tota l’estona, olorar-lo i veure les expulsions de lava, no és el mateix!! Aquí­ pots veure la terra en estat pur… i sembla més arriscat relliscar dins la sopa de lava que pel gel de la carena!!

Pucón - Volcí¡n Villarrica Pucón - Volcí¡n Villarrica Pucón - Volcí¡n Villarrica

Pucón - Volcí¡n Villarrica Pucón - Volcí¡n Villarrica

La baixada és encara més perillosa i destrossa els genolls caminar clavant els grampons amb tant de gel i patint per no relliscar… però un cop superat aquest llarg tram, toca agafar la palangana de plí stic i baixar relliscant pels tobogans de neu de les zones baixes, que han fet famosa aquesta excursió. Jo no en tinc ví­deos però a youtube n’estí  ple :). L’ascensió m’ha encantat, el contacte amb el cim, els núvols i la lava encara més, però si hi afegim una llarga llarga baixada com bojos per tobogans de neu, buffff no té preu!!

Pucón - Volcí¡n Villarrica Pucón - Volcí¡n Villarrica
Pucón - Volcí¡n Villarrica Pucón - Volcí¡n Villarrica

I un petit ví­deo de la lava que quasi ens arribava als peus:

Dies de relax, visita a les termes naturals, remar pel llac… i participo al campionat nacional d’escalada que es celebra al poble; com anunciaven pels altaveus, la meva participació el convertia en campionat internacional (jo amb els amateurs, clar). Hi ha un grup de joves de molt bon rotllo; guies de muntanya, músics de reggae… que m’acullen encantats! I en Daniel, el guia que ens va portar al volcí , guanyador del campionat d’escalada :).
L’alberg que estic, ECO — í‰tnico Hostel, és ”tant ecològic” que no té calefacció i fa un fred que pela, però som tant pocs que estic com a casa i m’hi quedo uns dies més.

Ara, cap a Concepción, malauradament la ciutat més afectada pel passat terratrèmol…

6 comments

 1. Thiago

  Xesco, que impresionante el video!!! Es un gran incentivo para regresar pues cuando fue fueron 3 dias de pura niebla y no me dejaron subir al volcan heheheh que lastima!!!!

  Te gustó el albergue? Nosotros también nos quedamos allí­, estabamos solamente nosotros y el dueí±o Gustavo.

  Muchos saludos y suerte en Concepción!

 2. Gloria Balague

  Impresionant! Quina meravella Xesco! M’agrada que puguis decidir quedarte mes dies si t’hi troves a gust. Quina enveija!!!
  Gloria

 3. Laura

  Nen, ves amb conte. M?ha semblant una mica perillos. Mol maco, pero per que puji el nebot d’un altre. Petons

 4. francesc

  si Thiago, vale la pena regresar :) jejeje y el albergue é óptimo!!

  Glòria i Laura, no us preocupeu que jo m’ajunto amb gent de seny i ja no estem per fer masses bestieses jejejeje :)

  Petons!

 5. anna

  l’altre dia, un amic i company em comentava: “La muntanya és com és . Salvatge, apassionant, feréstega, noble, però sobretot Indomable.”, la terra és això… ostres i tu l’estí s vivint en la mí xima puresa: volcans, terratrèmols…
  MOLT DE COMPTE! i MOLTA PRUDíˆNCIA!

  x cert aquesta imatge és la que esperava jo quant als dotze anys em van dir que anava a visitar els volcans d’Olot, no saps la decepció que vaig tenir en veure arbres, prats verds, i res de forat a les entranyes de la terra… ;)

  afortunat, segueix sent tant lliure i feliç!

 6. francesc

  jejejeje i acabo d’arribar davant de l’Oceí  Pací­fic… el mar!!!

  Sips, la natura ens ofereix molt bons moments, però és totalment imprevisible…

  Jajajajajaja això dels volcans d’Olot ens déu haver passat a tots!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.