El llibre de La Volta al món porta a porta, un llibre gota a gota

Quan era petit, hi havia una època de l’any que indicava que s’acostava l’estiu; quan trèiem una caixa del garatge i instal·làvem el reg gota a gota a l’hort. Calia revisar tots els pius un per un que no estiguessin embussats, i anar marcant el circuit de reg.

Avui, inicio un nou projecte també gota a gota, a través de la plataforma de crowdfunding Goteo; la publicació d’un llibre del viatge.

Vol dir que a través de petites donacions, des de 5 euros, tothom pot col·laborar en fer realitat la publicació d’aquest llibre. Com que moltes coses ja les he anat explicant al blog, al llibre recullo entrevistes a aquelles persones que em van acollir i que expliquen com veuen el seu país. A més a més m’agradaria donar èmfasi a les fotografies, i això fa que publicar el llibre sigui més costós (al ser en color).

Així que si us ha agradat anar seguint el dia a dia del viatge i voleu col·laborar per tenir una altra part inèdita en paper, ara en teniu la oportunitat.

Com a recompenses obertes i públiques que es retornaran, poso a disposició pública amb llicència Creative Commons més de 2500 fotografies del viatge, així com una petita guia recollint aquells indrets més rellevants de cada país visitat, que també serà pública.

Un projecte de crowdfunding o micromecenatge només té èxit si aconsegueix la participació i col·laboració de moltes persones, així que et demano la teva ajuda, sigui econòmica o sobretot sobretot ajudant en la difusió i que molta més gent en conegui el projecte.

L’autopublicació d’un llibre és un procés complex que comença amb l’elaboració del text i selecció de les fotografies però que requereix d’una persona editora que li doni el format correcte. Posteriorment cal imprimir el llibre, i un llibre de fotografia en color té un cost de producció molt més car que una novel·la, on a més exemplars produïts, menor el preu per unitat.

Si bé algunes experiències es van compartir en temps real al bloc, el format llibre permet gaudir d’aquestes vivències amb tots els sentits i amb un ritme més pausat. S’ha fet una primera selecció amb els següents països/regions: Brasil, Argentina, Xile, Illa de Pasqua, Bolívia, Perú, Estats Units, Nova Zelanda, Austràlia, Nepal, Índia, Indonèsia, Tailàndia, Laos, Xina, Mongòlia i Rússia .

La intenció és publicar un llibre que combini la fotografia amb el text, imprès en paper de qualitat i en color. Més de 200 pàgines que combinaran les experiències en primera persona dels entrevistats, experiències personals de l’autor i un apartat de recomanacions de cada país. Aquesta primera edició serà en llengua castellana.

Si el projecte aconsegueix finançar-se, tot el procés d’edició fins a la impressió i distribució pot suposar com a mínim uns 6 mesos de treball.

També es publicarà en paral·lel una guia pràctica de lliure descàrrega per als que volen o estiguin planejant iniciar un viatge al voltant del món, amb recomanacions, llocs d’interès i coses sorprenents a cada país visitat. Mira en la secció de col laboracions per aportar el teu granet de sorra.

Col·labora: http://www.goteo.org/project/libro-la-vuelta-al-mundo-puerta-a-puerta

Llibre viatge La Volta al món

Moltes gràcies :)

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.