El llibre de La Volta al món porta a porta, un llibre gota a gota

Quan era petit, hi havia una època de l’any que indicava que s’acostava l’estiu; quan trèiem una caixa del garatge i instal·lí vem el reg gota a gota a l’hort. Calia revisar tots els pius un per un que no estiguessin embussats, i anar marcant el circuit de reg.

Avui, inicio un nou projecte també gota a gota, a través de la plataforma de crowdfunding Goteo; la publicació d’un llibre del viatge.

Vol dir que a través de petites donacions, des de 5 euros, tothom pot col·laborar en fer realitat la publicació d’aquest llibre. Com que moltes coses ja les he anat explicant al blog, al llibre recullo entrevistes a aquelles persones que em van acollir i que expliquen com veuen el seu paí­s. A més a més m’agradaria donar èmfasi a les fotografies, i això fa que publicar el llibre sigui més costós (al ser en color).

Així­ que si us ha agradat anar seguint el dia a dia del viatge i voleu col·laborar per tenir una altra part inèdita en paper, ara en teniu la oportunitat.

Com a recompenses obertes i públiques que es retornaran, poso a disposició pública amb llicència Creative Commons més de 2500 fotografies del viatge, així­ com una petita guia recollint aquells indrets més rellevants de cada paí­s visitat, que també serí  pública.

Un projecte de crowdfunding o micromecenatge només té èxit si aconsegueix la participació i col·laboració de moltes persones, així­ que et demano la teva ajuda, sigui econòmica o sobretot sobretot ajudant en la difusió i que molta més gent en conegui el projecte.

L’autopublicació d’un llibre és un procés complex que comença amb l’elaboració del text i selecció de les fotografies però que requereix d’una persona editora que li doni el format correcte. Posteriorment cal imprimir el llibre, i un llibre de fotografia en color té un cost de producció molt més car que una novel·la, on a més exemplars produí¯ts, menor el preu per unitat.

Si bé algunes experiències es van compartir en temps real al bloc, el format llibre permet gaudir d’aquestes vivències amb tots els sentits i amb un ritme més pausat. S’ha fet una primera selecció amb els segí¼ents paí¯sos/regions: Brasil, Argentina, Xile, Illa de Pasqua, Bolí­via, Perú, Estats Units, Nova Zelanda, Austrí lia, Nepal, índia, Indonèsia, Tailí ndia, Laos, Xina, Mongòlia i Rússia .

La intenció és publicar un llibre que combini la fotografia amb el text, imprès en paper de qualitat i en color. Més de 200 pí gines que combinaran les experiències en primera persona dels entrevistats, experiències personals de l’autor i un apartat de recomanacions de cada paí­s. Aquesta primera edició serí  en llengua castellana.

Si el projecte aconsegueix finançar-se, tot el procés d’edició fins a la impressió i distribució pot suposar com a mí­nim uns 6 mesos de treball.

També es publicarí  en paral·lel una guia prí ctica de lliure descí rrega per als que volen o estiguin planejant iniciar un viatge al voltant del món, amb recomanacions, llocs d’interès i coses sorprenents a cada paí­s visitat. Mira en la secció de col laboracions per aportar el teu granet de sorra.

Col·labora: http://www.goteo.org/project/libro-la-vuelta-al-mundo-puerta-a-puerta

Llibre viatge La Volta al món

Moltes grí cies :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.