Un gandul a la Mata Atlí ntica de Rio de Janeiro

Preguiça - Wikipedia

Foto: Wikipèdia

A una hora i mitja de Rio de Janeiro, a la Serra de Teresópolis hi trobem la Mata Atlí ntica, el bosc caracterí­stic d’aquesta regió i declarat Patrimoni de la Humanitat. I entre la seva fauna, hi destaquen molts ocells tropicals i alguns animals curiosos com el mandrós o gandul.

í‰s difí­cil de veure però el seu ritme tant lent fa que quan intenta travessar una carretera, tothom s’hagi de parar i contemplar-la. í‰s diu mandrós (preguiça en portuguès) degut al seu metabolisme lent, que l’obliga a prendre-s’ho tot amb molta calma i es desplaci al mateix ritme que les tortugues, i dóna la sensació que es mou a cí mera lenta.

 

Aquesta és la que vam veure (al ser mitja tarda ja començava a fer-se fosc):

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.