Brasil: arribada a Natal

La primera vegada que vaig sentir parlar de Natal, va ser fa uns anys a través del reportatge del programa de viatges Km33 (vídeo), i em va impressionar… i mira, ara ja soc aquí!

M’ha sorprès gratament… la ciutat està en plena expansió; un gran destí turístic on conviuen alts rascacels, amb solars abandonats i barraques en runes… i comença a veure’s molta grua. La platja de Ponta Negra és espectacular, plena de xiringuitos i parasols i tumbones. Molta gent fent surf, futovolei, etc.

Fa un clima agradable durant tot l’any, tot i que ahir al migdia arribéssim a 40 graus… “sempre és estiu”. I aquestes condicions atractives, fan que ara s’hagi convertit en punt de mira de molta gent que hi ve a invertir o a viure-hi. És una bona mescla d’Austràlia i Hawaii… però tot mooolt més bé de preu.

Vaig conèixer un Brasiler, que ha passat 12 anys per Europa, i 7 a Tarragona, i que coneix molt bé el país i la gent que hi ve a invertir i vam estar xerrant molta estona sobre el totxo, el futur de Brasil… ho veig bastant clar: Brasil futuro do mundo!

A l’alberg Verdes Mares, de seguida em van acollir un grup de brasilenys que hi estan de vacances (dos profes de secundària i un altre que treballa a Portugal en un hotel i ara torna a casa de vacances)… anem a dinar junts, a la platja, a sopar, i a ballar Forróooooo (vídeo) :)
L’habitació compartida (som tres nois) costa 30 Rs, uns 12 euros, amb esmorzar buffet inclòs (tot tipus de fruita, cafè, sucs, brownie, pa, formatge i pernil… piscina i wifi gratuïta…. Muito bem!! De més de 20 albergs i pousadas que surten a la guia, vaig acabar triant aquest no sé ben bé perquè… però és el millor que podia haver triat!! el meu imán…

O sigui que m’hi podria quedar una bona temporada… ara falta mirar programes de postdoctorat o places a la universitat, i fiuuuuuuuuuuu

Avui excursió a la platja de Punaú i als esculls de corall de Maracajaú, 54 km al nord de Natal. Punaú és una espècie d’oasi, on un riu fa un petit estany, ple de palmeres i cocoters, amb dunes de sorra blanca i la platja just darrera…

Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)
Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)
Maracajaú (Natal-Brasil)

Maracajaú és un dels destins principals per arribar als esculls de coralls de la costa nord-est brasilera.  Una llanxa et deixava a una plataforma al mig del mar, a 15 minuts de la platja. Era molt turístic i ple de gent amb boia i flotador, però com que et podies moure bastant, i no calia la bombona (en portugués buceig es diu mergulho, i bombona, cilindro), es podia gaudir bastant dels peixets de colors amb tranquil·litat… al maaaaar!!!

Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)
Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)
Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)
Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)
Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)
Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)
Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)
Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)

Fins abans d’ahir no m’havia adonat que estava de vacances… sembla que ara ja ho tinc clar i els ritmes es comencen a adaptar…

També et pot interessar:

Comments
  1. Toni | Reply
  2. albir | Reply
  3. francesc | Reply
  4. Iván | Reply
  5. Laura | Reply
  6. Iván | Reply
  7. francesc | Reply
  8. Stephan | Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *