Brasil: arribada a Natal

La primera vegada que vaig sentir parlar de Natal, va ser fa uns anys a través del reportatge del programa de viatges Km33 (ví­deo), i em va impressionar… i mira, ara ja soc aquí­!

M’ha sorprès gratament… la ciutat estí  en plena expansió; un gran destí­ turí­stic on conviuen alts rascacels, amb solars abandonats i barraques en runes… i comença a veure’s molta grua. La platja de Ponta Negra és espectacular, plena de xiringuitos i parasols i tumbones. Molta gent fent surf, futovolei, etc.

Fa un clima agradable durant tot l’any, tot i que ahir al migdia arribéssim a 40 graus… ”sempre és estiu”. I aquestes condicions atractives, fan que ara s’hagi convertit en punt de mira de molta gent que hi ve a invertir o a viure-hi. í‰s una bona mescla d’Austrí lia i Hawaii… però tot mooolt més bé de preu.

Vaig conèixer un Brasiler, que ha passat 12 anys per Europa, i 7 a Tarragona, i que coneix molt bé el paí­s i la gent que hi ve a invertir i vam estar xerrant molta estona sobre el totxo, el futur de Brasil… ho veig bastant clar: Brasil futuro do mundo!

A l’alberg Verdes Mares, de seguida em van acollir un grup de brasilenys que hi estan de vacances (dos profes de secundí ria i un altre que treballa a Portugal en un hotel i ara torna a casa de vacances)… anem a dinar junts, a la platja, a sopar, i a ballar Forróooooo (ví­deo) :)
L’habitació compartida (som tres nois) costa 30 Rs, uns 12 euros, amb esmorzar buffet inclòs (tot tipus de fruita, cafè, sucs, brownie, pa, formatge i pernil… piscina i wifi gratuí¯ta…. Muito bem!! De més de 20 albergs i pousadas que surten a la guia, vaig acabar triant aquest no sé ben bé perquè… però és el millor que podia haver triat!! el meu imí¡n…

O sigui que m’hi podria quedar una bona temporada… ara falta mirar programes de postdoctorat o places a la universitat, i fiuuuuuuuuuuu

Avui excursió a la platja de Punaú i als esculls de corall de Maracajaú, 54 km al nord de Natal. Punaú és una espècie d’oasi, on un riu fa un petit estany, ple de palmeres i cocoters, amb dunes de sorra blanca i la platja just darrera…

Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)
Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)
Maracajaú (Natal-Brasil)

Maracajaú és un dels destins principals per arribar als esculls de coralls de la costa nord-est brasilera.  Una llanxa et deixava a una plataforma al mig del mar, a 15 minuts de la platja. Era molt turí­stic i ple de gent amb boia i flotador, però com que et podies moure bastant, i no calia la bombona (en portugués buceig es diu mergulho, i bombona, cilindro), es podia gaudir bastant dels peixets de colors amb tranquil·litat… al maaaaar!!!

Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)
Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)
Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)
Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)
Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)
Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)
Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)
Maracajaú (Natal-Brasil) Maracajaú (Natal-Brasil)

Fins abans d’ahir no m’havia adonat que estava de vacances… sembla que ara ja ho tinc clar i els ritmes es comencen a adaptar…

9 comments

 1. Toni

  Espectacular, Francesc. Quina enveja! ;-) Bé, ja va siguent hora doncs que en posis en situació i t’adonis del moment. Per disfrutar-lo encara més!
  Una abraçada.

 2. albir

  Ondia Francesc, quines fotos tu… :O

  quin contrast amb la oficina …. aixo un divendres tarda no es fa….

  :)

 3. francesc

  si Toni, mica en mica ja m’adapto!

  Jejejeje ho sento Albert, fins ara al vespre no savia que érem divendres :)

 4. Iván

  Grandes fotos Francesc,disfruta a BOA VIDA

 5. Laura

  Pregunta si necesiten infermeras a Brasil

 6. Iván

  Laura,enferemeras necesitan en Australia y Nueva Zelanda,andan desesperados

 7. francesc

  jajajaja pues ya sabes Laura, ahora puedes elegir… seguro que aquí­ también necessitan/necesitarí¡n… este paí­s va a mí¡s.

 8. Stephan

  Hi Francesc, Just saw a tweet from Luis (@lsdelahoz) that we will cross paths here in Brazil… We will be in Tabatinga in Paraiba tonight (some 30km South of Joí£o Pessoa and will stay there for a few days exploring the South of Paraiba before moving further South. Let us know where you are and what your plans for the next days are, maybe we can meet up?

  Abraços,
  Nanda and Stephan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.