Las Galeras, Península de Samaná

Tot i que la distància en quilòmetres de Puerto Plata a Las Galeras no és molta, en temps si, i no hi ha bus directe. Teníem 3 opcions:

  1. Fer el trajecte directe amb una guagua, la furgoneta particular que es va omplint de gent i trastos, no té cinturons, etc.
  2. Fer el trajecte amb dos trams de bus, passant per la capital i invertint tot un dia en el trajecte: Puerto Plata – Santo Domingo – Santa Bárbara de Samaná (els últims 25 km caldria fer-los amb guagua, fins a Las Galeras).
  3. Fer el trajecte amb un dels conductors d’uber que se’ns ha ofert per fer transports especials…

Com que ens havia quedat pendent visitar Rio San Juan i ho havíem descartat per l’elevat preu del transport, decidim la tercera opció incloent dues parades a la platja de Rio San Juan i a la piscina natural d’una cala del mateix poble. Com que el trajecte és llarg no tenim gaire temps per cada lloc però com a mínim aprofitem el viatge per veure aquests dos indrets recomanats a tots els tours organitzats. Ha estat l’opció més costosa econòmicament, però com que ens hem estalviat un tour i hem aprofitat més el dia, ens ha acabat valent la pena.

La situació de la marea i l’onatge ens impedeixen entrar a l’aigua de la piscina natural però és un racó espectacular.

Piscina Natural Rios San Juan
Platja de Rio San Juan

La carretera és estreta i per això no la fa l’autobús directament, passem per paisatges de palmeres espectaculars i confirmem la impressió de la conducció “arriscada” del país presenciat un accident de “motoconcho” que no va acabar massa bé.

A Las Galeras descobrim un petit poble que en temporada baixa està mooolt tranquil i que té una platja espectacular i que no hi ha pràcticament ningú. Al voltant en té moltes més i que podrem explorar.

Aquí ens hi estarem 9 dies, a un Airbnb dels més barats que hem trobat al viatge fins ara, i ja tornarem directament a la capital per agafar el vol cap a Mèxic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.