Monteverde

Tornem als paisatges de muntanya i densa vegeteació.

Situated at 4,662 ft (1,440 m) above sea level, Monteverde, Costa Rica is a lot like the United States’ Pacific Northwest region — evergreen due to the precipitation and moisture-filled clouds which hover over the horizon on an almost daily basis.

Aquí hem estat a un hostel molt acollidor, compartint taula i cuina amb gent de tot el món. Hostel Cattleya.

El primer dia vam visitar la reserva natural de Curi-Cancha, per on pots explorar els frondosos boscos selvàtics resseguint camins marcats pel teu compte. Hem vist esquirols, una guatussa i mapatxes (pizotes). molts col·librís i papallones de tot tipus.

La tarda següent vam poder fer la caminata nocturna guiada, amb Kinkajou tours. En aquest tipus d’activitats, la sort i atzar és decisiu per l’observació de fauna salvatge així que vam tenir moooolta sort!! Vam veure escorpins, llargandaixos, libèl·lules, mini granotes, taràntules… i la vespa “caça taràntules”. El Kael li va preguntar al guia que era aquell insecte i el guia ens va fer avançar ràpid. “Avancen, después les explico”. 20 metres més endavant ens va explicar que és un insecte que mata taràntules i que quan s’està alimentant, com era el cas, es molt rabiosa i pit picar. La seva picada està considerada una de les més doloreses del món, compartint el rànquing més alt de l’escala Schmidt de picades d’insectes, amb la formiga bala.

Però també vam poder veure ocells, com el Tucan de pic arc iris, un pangolí de 9 ratlles (armadillo), tres zarigueyas, i l’ós peresós de 2 dits rascant-se dalt d’un arbre. Al ser tant fosc, amb la llenterna els podíem veure però pràcticament impossible de fotografiar.

I també hem pogut passar una estona al Hummingbird Gallery, el balcó d’una botiga de souvenirs a la porta del parc nacional de Monteverd, que tenen uns abeuradors d’ocells i s’omplen de col·libris de tot tipus.

El pangolí i ós peresós eren al capdamunt de la llista d’animals preferits per veure durant el viatge i ja ho hem pogut fer. D’aquí seguirem cap a la Fortuna, Parc Nacional del Volcà Arenal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.