La Fortuna – Volcà Arenal

Les 4 hores de camí entre Monteverde i La Fortuna transcorren per uns paisatges espectaculars, sent l’últim tram la circumval·lació del llac Arenal.

És un dels llocs més turístics que hem estat fins ara però l’airbnb on estem, ens permet tranquil·litat i natura a 8km de la ciutat. De seguida hem anat al riu, al gorg El Salto, on hi ha unes petites cascades i una gran corda per saltar. Una de les activitats gratuïtes que pots fer aquí, ja que la resta (inclosa la entrada als parcs naturals) comptant per 4 persones, suposa una mitja de 60-90 dollars per dia!!

Ens ha sorprès molt el preu de tot, en general, ja que moltes coses són més cares que a Barcelona. Anar al super costa pràcticament el doble (brick de llet 2€, pa de motlle 3€, garrafa d’aigua 5€… però kilo de plàtans 0,5€), i qualsevol cascada, parc nacional o altra activitat, és de pagament (mínim 12-15€ per persona i algunes 30€). Altres activitats organitzades, excursions i visites, tenen un preu per persona a partir del 60-80€… així que si tot això ho multipliques per 4 cada, el pressupost es dispara.

[ 📷 Clicant a les imatges es veuen senceres]

El Salto

També hem anat a les termes Termalitas del Arenal, que entre setmana només hi ha públic local. Però quan portàvem un parell d’hores vam llegir el cartell que advertia del risc de l’ameba Naegleria fowleri, que entra per les fosses nasals i pot provocar la meningitis, avisant de no submergir el cap. Evidentment, jugant amb dos nens, ja ho havíem fet… així que ens vam quedar una mica intranquils i vam preferir no banyar-nos més.

Un altre dia hem visitat el Místico Park, una reserva natural que permet passejar pel mig de la selva-bosc passant per ponts penjants i veure la natura des de l’aire. Hem vist monos cara-blanca i monos aulladors, zarigüeyas, pizotes, srgantana de cua blava, la granota vermella (me la imaxinava més gran) i un ocell momoto.

Com que havíem llegit alertes de massificació, hem optat per ser-hi a primera hora. Obren a les 6:00 del matí així que ens hem hagut de llevar a les 4:30, però ha valgut la pena! Són unes 2 hores i mitja de caminada i al sortir ja arribaven autocars, dos parkings plens… tenint en compte que a cada pont només hi poden haver 15 persones al mateix temps, segurament han hagut de fer cues…

I després ens hem animat a conduir 1:30 hores fins al río Celeste, a l’entrada del parc nacional del volcà Tenorio, on hi ha la free pool, un tros del riu celeste on és permès el bany. Un cop dins del parc, que cal pagar entrada, ja no s’hi pot banyar.

3 comments

 1. Xavier Castillo

  He vist que Las Termalitas està prop de Tabacon, on vàrem estar amb els nostres fills, fa més de 20 anys! Ho recordo espectacular!

  1. francesc

   Exacte, Xavier! Avui en dia hi ha més de 10 opcions diferents i les de Tabacón serien les número 1 del ranking.

 2. Laura Balagué Gea

  No sabía que feias blog! Sort que m´ho ha dit la teva mare. Ara et seguire. Méncanta. Ja m´he posat al día.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.