Visitar Chamonix

Chamonix

Chamonix és d’aquells llocs que sempre has volgut visitar, que queda relativament a prop però alhora una mica lluny. Difí­cil d’anar-hi només un cap de setmana i costa trobar una setmana sencera per anar-hi més dies i explorar la zona.

Chamonix es troba al Departament Francès de l’Alta Saboy, a l’est de França. I sobretot és conegut per ser “la capital” dels Alps, al peu del Massí­s del Mont Blanc.
montenvers
Jo hi vaig estar una setmana Santa al tornar de la Vall d’Aosta, també molt recomanable. I és un dels paisatges alpins que més m’han agradat d’Europa. Aquests serien alguns dels punts imprescindibles de conèixer:
– Aiguille du Midi: s’hi arriba amb telefèric, pujant a 3.777 metres d’altitud i des d’on es té una vista en 360º de tots els Alps Francesos. Recentment han obert un balcó de vidre des d’on gaudir del paisatge de manera encara més espectacular “Paso al Vací­o”
– Grand Balcon Nord.
– Montenevers: el tradicional trenet vermell que et porta a la Mer de Glace, la glacera més llarga de França.
– Pistes d’esquí­: diferents espais d’esquí­ per a tots els nivells.

train-du-montenvers-ete

vallee-blanche

Si vols veure una mica més de prop el Massí­s del Mont Blanc, no et perdis el darrer treball de Google i Kilian Jornet (entre altres alpinistes) que han gravat les imatges per l’Street View:
Mont Blanc Google Street View

Les imatges són de la web de turimse de Chamonix: http://www.chamonix.com/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.