Els millors festivals musicals d’estiu d’Europa

En aquest article de National Geographic recullen alguns dels millors festivals musicals d’Europa per aquest estiu. Si bé alguns de molt importants tenen lloc a Barcelona i voltants, avui en proposo alguns que us portin una mica més lluny.

Fí¸rde Festival

forde-rutabaobab
(1 – 5 juliol, Fí¸rde, Noruega) – http://www.fordefestival.no/
Aquest és el festival més gran dels paí¯sos nòrdics dedicat a la músic tradicional i World music. Té lloc en una petita ciutat rodejada de fiords, muntanyes, glaceres i cascades. Un festival per gaudir amb famí­lia, amb concerts en acústic, tallers, exposicions i activitats infantils que tenen lloc en espais exteriors i interiors.

EXIT Festival

exit-rutabaobab
(1 – 12 juliol, Novi Sad, Sèrbia) – http://www.exitfest.org/en
L’EXIT és un festival que va guanyar el premi al millor festival Europeu l’any 2014, i que té lloc en una fortalesa del segle XVIII, amb vistes al riu Danubi. Va néixer fa 15 anys, organitzat per estudiants universitaris per promoure la pau i la democrí cia durant els darrers anys del règim de Milòsevic.
Aquest any, entre molt d’altres, actuaran Manu Chao, Motorhead o The Prodigy, i ofereixen allotjament a partir de 14€!!

Wickerman Festival

wickerman-rutabaobab
(24 i 25 juliol, Dundrennan, Scotland) – http://www.thewickermanfestival.co.uk/
Un festival alternatiu pels amants del cinema de terror, inspirat en la pel·lí­cula The Wicker Man. A la clausura del Festival, es crema una escultura gegant.

Interceltic Festival

interceltic-rutabaobab
(7 – 16 agost, Lorient, France) – http://www.festival-interceltique.bzh/
Unes 700.000 persones es reuneixen cada estiu per gaudir de la música i cultura Celta, a la Bretanya francesa. La guia de viatges Rough Guide explica que és el lloc ideal per gaudir del tí­pic whisky escocès, la cervesa Guiness, el vi i la sidra, a qui no li agradaria?

Positivus Festival

positivus-rutabaobab
(17 – 19 julio, SalacgrÄ«va, Letònia) – https://www.positivusfestival.com/en/
Positivus és el festival més important de Letònia, just al Golf de Riga, al Mar Bí ltic.
Té fama de ser un dels festivals més relaxats i acollidor fins i tot per famí­lies amb nens petits. Tenir la platja a només uns metres de fantí stics boscos és un al·licient important.

KamnFest

kamfest-rutabaobab
(7 – 16 agost, Kamnick, Eslovènia) – http://www.kamfest.org/
I per acabar, una recomanació pròpia que ja vaig fer al parlar de Kamnick a Slovenia, el festival Kamnfest que aquest any tindrí  lloc del 7 al 16 d’agost i on ser-ne voluntari és una gran oportunitat de conèixer la gent d’allí  i voluntaris d’arreu del món que hi van cada estiu.

Tens algun suggeriment que no ens haurí­em de perdre?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.