Cí meres submergibles

Durant el viatge de volta al món, portava una cí mera reflex i una cí mera compacta canon amb una carcassa submergible -40m. L’avantatge d’aquesta cí mera era que podia portar-la a la butxaca quan no volia agafar la gran. Però la carcassa era bastant ”armatoste”. Sota l’aigua oferia uns resultats força bons, tot i que per exemple el ví­deo no era en HD. Aquí­ algunes mostres.
underwater3-rutabaobab
underwater2-rutabaobab
underwater-rutabaobab

Des de que van sortir les GoPro, i ja tenint aquesta, el preu em feia tirar enrere a l’hora de comprar-la, sense tenir cap necessitat especí­fica d’una cí mera de ví­deo.

Però a la tardor de 2014, GoPro anunciava el nou model HERO 4, acompanyat d’un model més senzill, la HERO, per un terç del preu de la d’alta gamma. í‰s a dir, la HERO 4 és ven entre 350 i 450 euros segons versions i accessoris i la HERO per 122 euros. Així­ que els meus reis em van portar aquesta versió simplificada, després de comparar amb la Sony o fins i tot amb les xines que es poden trobar al DealExtrem o la Xiaomi Yi Action Cam.

Les limitacions més importants d’aquesta versió simplificada de la GoPro, és que la carcassa estí  permanent fixada a la cí mera, i per tant no pots canviar les bateries. Com que no tinc previst gravar més de 2 hores seguides de ví­deo, no em preocupava massa, i ho puc resoldre portant un carregador de mòbil USB (bateria externa) que la carrega bastant rí pid.
L’altra simplificació és que no té WiFi, i per tant no pots descarregar ni veure cap imatge o ví­deo si no ho connectes a l’ordinador, i tampoc pots disparar des del mòbil.

Les limitacions en quant a qualitat i resolució, així­ com tenir menys possibilitats de configuració i modes, ja ho assumia en ser una versió més simplificada i tampoc no és el què buscava.

I si bé la Sony ActionCam té reviews que diuen que podria ser millor que la GoPro HERO 3+ o 4 en quant a qualitat, el món d’accessoris de la GoPro la fan molt més divertida, i a DealExtrem hi ha un munt d’accessoris i adaptadors de tot tipus mooolt bé de preu.

Així­ que de moment, ja encantat amb aquesta versió simplificada d’una bona cí mera per passar-s’ho bé, experimentar i jugar dins i fora de l’aigua. M’encanta l’angle ampliat que dóna un camp de visió molt espectacular en fotos i ví­deos de muntanya, snowboard, etc.

rutabaobab-gopro
Ví­deo nedant amb tortugues a Ilha Grande, Rio de Janeiro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.