Rio&Learn un nou concepte per aprendre portuguès a Rio de Janeiro

Rio and learn

Rio and learn

No heu pensat alguna vegada mentre estudií veu una llengua, moltes vegades per obligació, que la classe es feia massa llarga i que us estimarí­eu més estar en un altre lloc? Que dur tenir l’obligació d’aprendre sense masses ganes. Quantes hores-pallissa d’anglès haurem fet molts. Que difí­cil guardar la concentració en una situació així­!

Amb aquesta introducció l’Albert ens presenta la nova escola de portuguès que acaba d’obrir a Rio de Janeiro. Amb l’Albert ens vam conèixer de molt petits, per amics dels pares, coincidint en algunes vacances, etc. i va ser per casualitat a través d’un fòrum d’internet, que vam veure que els dos ara estí vem a Rio de Janeiro i cadascú creant el seu propi projecte aquí­. Obrir una empresa a Brasil no és fí cil però després de tota la burocrí cia ja ha pogut obrir l’escola i sense cap mena de dubte, aprendre una llengua parlada per més de dos milions d’habitants, en una ciutat com Rio de Janeiro i a pocs metres de la platja de Copacabana, és un privilegi. Però a més a més, vull destacar el nou enfocament que incorporen, integrant en els programes d’estudi activitats quotidianes, d’oci i esport, per tal de participar d’una immersió lingí¼í­stica integral, més divertida i participativa. En voleu saber més detalls?

A la Rio&Learn Portuguese School de Rio de Janeiro (a poquets metres de la platja més famosa del món, Copacabana) saben que això passa massa sovint quan s’aprèn un idioma, i per això fan les seves classes amb els seus dos mètodes funlearning i livelearning.

rio and learn

El creador de l’escola, el catalí  Albert Aixut, després de viatjar i aprendre idiomes per diferents paí¯sos va veure que l’alumne que vol aprendre un idioma a l’estranger té la necessitat d’aprendre el idioma en poc temps, i per fer-ho s’ha de aconseguir que estigui plenament connectat al seu voltant, i per aconseguir estar connectat i amb ganes de tenir contacte amb el idioma és imprescindible estar gaudint mentre es practica el idioma.

rio and learn

El mètode funlearning consisteix en gaudir de l’aula mentre s’aprèn portuguès. Ens explica l’Albert, que tenir contacte amb una llengua estrangera durant més d’una hora resulta moltes vegades esgotador per l’alumne per que per aprendre una llengua es necessita molta concentració per entendre tot el que s’estí  ensenyant i parlant a la classe, especialment quan hi ha hores intenses de gramí tica i encara més quan l’aprenentatge es unidireccional (quan el professor parla i l’alumne només escolta). Aquesta necessitat de concentració, obligació i esforç per mantenir la concentració fa que el cervell com autodefensa acaba desconnectant contí­nuament de la classe i no presti el 100% de l’atenció.

Amb el mètode funlearning, els professors nadius de la Rio&Learn fan que les seves classes siguin ben entretingudes i participatives, fent que els alumnes aprenguin mentre es diverteixen. Els professors, ben entrenats en el mètode, tenen el repte continu de fer que l’alumne estigui aprenent sempre amb un bon somriure a la cara. D’aquesta forma les quatre hores o més que els alumnes estrangers de la Rio&Learn passen cada dia a la aula es fan ben curtes i emocionants.

L’altre mètode de la Rio&Learn, el livelearning, es basa en la immersió lingí¼í­stica. Aprendre idiomes en el paí­s nadiu té l’avantatge de poder oferir una plena immersió lingí¼í­stica a l’alumne. El mètode livelearning consisteix en provocar que una vegada l’alumne estí  fora de l’aula tingui el mí xim de contacte possible amb la llengua portuguesa. Els alumnes de la Rio&Learn s’allotgen amb famí­lies carioques amb les que fan amistat i conversen cada dia. A més els professors donen reptes, preparen jocs i ofereixen llocs de visita a la ciutat perquè els alumnes practiquin fora de les aules lectives, a la seva vida dií ria, tot el que han aprés durant la classe. La idea es aconseguir que els alumnes abracin l’aprenentatge del portuguès com una diversió i que gaudeixin al mí xim de Brasil i de Rio de Janeiro mentre practiquen el portuguès minut a minut.

rio and learn

Els dos mètodes, funlearning i livelearning, s’uneixen cada tarda a les activitats RioLIVE! que permeten que l’alumne practiqui el que ha aprés a les classes al mateix temps que visita els millors llocs de la ciutat meravellosa’ (apel·latiu de Rio de Janeiro) o mentre fan coses tí­piques de carioques. Cada tarda un professor nadiu porta a tot els alumnes de l’escola a fer l’activitat RioLIVE! del dia i es queda ben pendent de que els alumnes parlin i practiquin el portuguès al mateix temps que els explica històries i coses de la ciutat. Els alumnes gaudeixen de Rio de Janeiro com si fossin veritables brasilers e coneixen millor aquesta fantí stica ciutat, al mateix temps que parlen portuguès contí­nuament. Visites als millors llocs turí­stics, als més originals punts de la ciutat on no solen arribar els turistes, esports com fut-volei, frescóbol a la platja, converses amb natius carioques, aprendre uns passos de samba, es tracta de parlar, xerrar, somriure… de viure mentre es practica i s’aprèn la llengua.

Després de la invitació de l’Albert per conèixer el funcionament de l’escola, venen ganes de saber una mica més de portuguès per apuntar-se a fer unes classes ;)

Escola Rio and Learn

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.