The city of samba

Espectacular vídeo de la ciutat de Rio de Janeiro fet amb la tècnica tiltshift que simula les maquetes:

A Microsiervos explicaven els motius d’aquest fenomen òptic:

En la revista Discover, How To Make Anything Look Like a Toy un científico explica el porqué de esta ilusión óptica tan convincente. Simplemente, el ojo piensa que realmente está viendo una maqueta porque estamos acostumbrados a que así es como se ven las maquetas u objetos pequeños o en miniatura normalmente:

  “Cuando miras una maqueta de verdad, el ojo se enfoca a una distancia muy corta, de modo que las cosas que quedan un poco más lejos se difuminan muy rápido, de forma similar a este tipo de fotos. Las fotos que tienen brillo natural y están un tanto «lavadas» completan el truco de la pérdida de detalle de los objetos lejanos, que hacen que los objetos enfocados realmente parezcan de una maqueta”.

2 comments

 1. Jaume Viladoms

  Ep, els seguidors del teu blog q no et coneixem no entenem el q hi fas al Brazil! Feina, cooperació? Sigui el q sigui bona sort i bon rollo!

 2. francesc

  Hola Jaume, gràcies pel teu comentari. Després del viatge, em va sortir l’oportunitat personal de venir a viure aquí (Rio de Janeiro). I com que treballo en temes d’Internet, és una mica igual on sigui :)

  És probable que al llibre hi hagi més informació sobre aquesta nova aventura.

  Salutacions!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.