Viatgers 2.0, volta al món i tecnologia

Fa uns dies en Gabriel Pernau ens feia una entrevista pel diari Ara que es va publicar ahir al suplement d’estiu “Viatgers 2.0: mira on som ara mateix“, i que ha sabut resumir molt bé les opinions de 6 viatgers que hem  fet la volta al món i a més a més ho hem anat explicant de forma regular als nostres blogs.

Des dels pioners Loliplanet (la Cris i en Pep), en Jordi i l’Anna de lavoltaalmon.com, en Marc Serena amb La Volta dels 25 i jo mateix, compartim impressions sobre l’ús del blog en un viatge d’aquest tipus, si ens connectí vem molt sovint o no, etc.

Res d’explicar-ho a la tornada, quan siguis a casa. Els protagonistes d’aquest reportatge han fet viatges de llarga durada que han retransmès gairebé en directe a través dels seus blogs. La intenció inicial de tots ells era mantenir el contacte amb familiars i amics perquè estiguessin informats i per evitar que patissin. Però la narració detallada de tot el que els anava succeint els ha permès accedir a una nova manera de compartir la seva aventura. Són els viatgers 2.0.

Comencen a quedar enrere els temps en què els viatges eren un parèntesi en què desconnectí vem del nostre entorn més pròxim per submergir-nos en una altra realitat. Fins ara, el contacte amb els nostres es limitava a una trucada de tant en tant i a l’enviament de postals perquè parents i amistats tinguessin, dies o setmanes més tard, constí ncia de les meravelles que haví­em vist. Era després, quan torní vem a casa, que els fèiem el relat complet de la nostra vivència, en llargues, i sovint tedioses, projeccions de diapositives a la paret del menjador.

El reportatge es pot llegir parcialment online aquí­ (si estas registrat al diari) o en aquestes imatges sencer:

 

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.