Burocrí cia en un viatge de volta al món (1a part)

Doncs si, viatjar també té certa burocrí cia… i mooolt pesada :(

Es tracta del tema dels visats, que per Sudamèrica, Estats Units, Nova Zelanda i Austrí lia no havia tingut cap problema… però que a Asia es complica de valent (si no ho havies previst abans).

El primer problema el vaig tenir per aconseguir el visat de l’índia des de d’Austrí lia, ja que no em garantien que me’l donarien fins l’últim, el dia abans d’agafar el vol cap allí … Al final, tot en ordre… deu dies nerviós però resolució satisfactòria.

A Indonèsia, si no el fas abans, només te’l donen per un mes (a l’aeroport, no cal visat prèvi) i si t’hi vols estar més temps has de fer l’extensió. Per fer-ho vaig haver d’esperar 7 dies (coincidia uns dies de festa entre mig), abans de poder seguir el viatge cap a les illes de l’est.

Per entrar a Malaysia, no se’n necessita i pots entrar i sortir tantes vegades com vulguis que te’n fan un de nou. Amb Air Asia oferint vols tants barats, s’ha transformat en un node de connexions a tot el sud-est asií tic molt important

A Tailí ndia, a l’aeroport també te’l donen de 30 dies, però si entres amb bus o tren, només de 15. Així­ que va tocar volar de Kuala Lumpur a Bangkok només per tenir els 30 dies i no haver de fer l’extensió del visat i la paperassa.

A Laos te’l fan a la frontera, 30 dies i cap problema sense cap requisit previ.

A Vietnam comencen els problemes… després de 15 hores de bus (el pitjor trajecte que he fet fins ara) i rebre informacions contradictòries, ens diuen que a la frontera no et fan visa “on arrival“. Això vol dir que toca tornar enrere, fer una visa electrònica i agafar un vol per entrar per aeroport o fer 24 hores de bus per una altra ruta…

Jo necessito, a més a més, la visa per Rússia, Xina i Mongòlia que no les puc fer des de tot arreu… La de Rússia només es pot fer des del teu paí­s, però si estas viatjant la cosa es complica… A Hanoi, em demaní vem un visat de 3 mesos de Vietnam, que em costava 150 dòlars i estar allí  6 dies per fer aquesta extensió de visat de Vietnam i després el de Rússia… però si només tenia tres setmanes a Vietnam no en podia passar 6 allí  esperant…

Això sí­, sigui més o menys fí cil, cada un val una mitjana de 30 dòlars, o sigui que pot ser una despesa a contemplar en el pressupost, si no s’ha fet abans de sortir del paí­s d’origen.

continuarí !!

 

p.d: aquesta informació estí  basada en la meva experiència, i la meva experiència també et diu que no te’n fií¯s gens ni mica, que miris els fòrums d’internet amb la data més actualitzada possible i les webs dels organismes oficials… sovint hi ha informacions contradictòries a tot arreu, començant per les Lonely Planet :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.