Joves Viatgers

M’escriuen de l’escola Els tres Pins, dient que ja han pogut penjar els treballs que els alumnes de Cicle Mitjí  van realitzar relacionats amb els viatges… contes, dibuixos i un munt de preguntes d’aquests joves viatgers! No us podeu imaginar la il·lusió que em fa contestar aquestes preguntes!

I aquí­, podeu veure els contes i viatges imaginaris que han escrit:

Quina cosa t’ha agradat més?
He vist moltes coses diferents i moltes de boniques a molts paí¯sos. També he vist coses que no m’han agradat tant o que m’han posat una mica trist. Però una de les coses que més m’ha agradat ha estat fer surf a les platges de Brasil, visitar la selva de Bolí­via plena de cocodrils, o jugar amb els cangurs a Austrí lia.

Fortaleza surf Rurrenabaque - Amazonia Bolivia

T’estí  agradant el viatge?
Si, m’estí  agradant molt. Cada dia és una aventura, cada dia passen coses noves i diferents, cada dia conec gent nova, llocs nous i m’ho passo molt bé. Estic aprenent moltes coses, altres maneres de viure, altres cultures,… i tot això és una gran experiència. Estic descobrint que el món és més petit del que sembla i que tots els seus habitants, siguem de color diferent o parlem una altra llengua, som molt semblants. Un somriure, t’obre les portes a qualsevol lloc, siguis on siguis.

Vols venir a la nostra escola?
Doncs si, m’encantaria! Sabeu que estic visitant diferents escoles als diferents paí¯sos? Uns tenen més recursos d’altres, uns tenen ordinadors i altres no tenen ni taules ni cadires, però tots els nens i nenes tenen moltes ganes d’aprendre i van a l’escola cada dia molt contents. Alguns, fins hi tot han de caminar 3 o 4 quilòmetres des de casa seva a l’escola.

Annapurna Circuit

Has anat alguna vegada caminant a una excursió?
Si, he fet moltes excursions caminant. Algunes més curtes i d’altres més llargues. I les que més m’han agradat han estat pujar al volcí  Villarrica de Chile (que treia fum i lava), i una excursió de 17 dies pel Nepal, a les muntanyes dels Himalí ies.
Caminar és una manera sana de fer esport i de conèixer els pobles i voltants de cada paí­s, tranquil·lament i amb temps per parlar amb els seus habitants, veure les seves costums, etc.

Pucón - Volcí¡n Villarrica

En quants avions has anat? si pots, visita l’antí rtida.
He anat en molts avions i molt de diferents, des dels més petits de 12 places als més grans que creuen els oceans… Tot i que els avions no són la manera més ecològica de viatjar, hi ha vegades que és quasi imprescindible. Em sembla que aquesta vegada no em donarí  temps d’anar a L’antí rtida, però vaig estar a Ushuaia, que és una de les ciutats més austral del món, molt a prop de l’Antí rtida. D’allí  sortien vaixells i expedicions de cientí­fics cap al pol sud, però valen molts diners i jo no hi vaig poder anar.

Rurrenabaque - Amazonia Bolivia Rurrenabaque - Amazonia Bolivia

Has vist un lleó salvatge? T’han agradat els animals? quin és el més estrany que has vist?
Un lleó no, i potser m’espantaria si me’l trobés de cara… però he vist moooolts altres animals salvatges. Elefants, serps, cocodrils, piranyes, peixos de colors, balenes, pingí¼ins, dofins, foques, cérvols, cangurs, coales, possums i ocells de tot tipus… Potser el més sorprenent va ser veure la desfilada de pingí¼ins, que cada nit arriben a una platja de Phillip Island, a Austrí lia, i surten de l’aigua per passar dos o tres dies reposant al seu niu, a terra ferma. I per estrany, estrany, un peix globus molt rar que hi ha a Indonèsia, o el gran peix manta.

Maracajaú (Natal-Brasil) Rurrenabaque - Amazonia Bolivia Rurrenabaque - Amazonia Bolivia Rurrenabaque - Amazonia Bolivia

Vindrí s a Vallromanes?
Si! Tot i que no ens coneixem, grí cies a internet i als blogs, ara és com si ja fóssim amics, així­ que quan torni, us vindré a visitar, us ensenyaré més fotos i ví­deos i us explicaré tot el què vulgueu sobre tants paí¯sos diferents!

Moltes grí cies per les vostres preguntes i pels fantí stics dibuixos i contes que heu escrit! Espero que tingueu un Bon Nadal.

5 comments

 1. rits

  ostres que xulo!!!! segur que estan encantats amb la teva entrevista, que els hagis dedicat el temps amb tanta cura i atenció.
  es fan estimar de valent. La pregunta que m’ha agradat més? la de si has visitat escoles i com respons explicant que n’has vist de tots colors.

  ara feia dies que no entrava, anava veient les entrades al reader però no al blog. Estí s a Bali!!! Espero les fotos ben aviat! Vas a Nova Zelanda?

  una abraçada!

 2. aïda

  Moltes grí cies Francesc! M’he emocionat molt veient com de bé ens has contestat!
  Fins aviat i molt bon nadal, el passis on el passis!!

 3. Iván

  Muy bueno, me ha encantado

 4. francesc

  Grí cies rits, jejejeje coses de l’ofici :) A Nova Zelanda, ja hi vaig passar a l’Agost i Setembre i em va encantar!! https://rutabaobab.com/tag/new-zealand/

  Moltes grí cies a vosaltres Aí¯da, un plaer!!!

  Gracias Iví¡n!!

 5. Laura

  Es clar que has de anar en aquesta escola. Son maquisims els contes i els dibuixos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.